startsida > Recept > Mumsiga påskmuffins med krämig topping
print

Mumsiga påskmuffins med krämig topping

Dessa cupcakes gör du i en handvändning och när du dekorerar dem fint och ställer fram dem i de hemgjorda formarna av bakplåtspapper på rulle blir de även ett snyggt blickfång på påskbordet.

Ser du redan fram emot härliga påskdagar tillsammans med din närmaste familjekrets? Då vet du att en och annan söt kaka alltid är ett måste på påskbrunchen! Den här påsken kan du överraska familj och vänner med jättemumsiga påskmuffins! De bakas i en handvändning och blir extra fluffiga och goda med den krämiga toppingen. Dessutom ser de tilltalande ut: När du gör dina egna muffinsformar av vårt Toppits® bakplåtspapper på rulle går det inte bara att lätt plocka upp muffinsen från muffinsplåten, utan de får även ett snyggt ytterhölje.  På så sätt passar de perfekt att ge bort som påskgåva eller att ta med på påskbrunchen.

Ingredienser

för 12 portioner
   För smeten:
180  g vetemjöl
3  tsk bakpulver
140  g socker
1  nypa salt
1   ekologisk citron
170  g smör
3   mellanstora ägg
2  msk mjölk
   För toppingen:
100  g färskost
3  msk pudersocker
1  tsk rivet citronskal
   karamellfärg
200  g grädde
2  påsar stabiliseringsmedel för grädde
   påskdekorationer
Förberedelse
45 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Sätt ugnen på 180 grader över-/undervärme (varmluft: 160 grader).

Steg 2:

Klipp rutor av Toppits® bakplåtspapper på rulle i lämpliga storlekar och tryck sedan ner dessa i muffinsplåtens hål.  Det finns en praktisk instruktion om detta på vår webbsida (se nedanstående länk).

Steg 3:

Lägg mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål och blanda. Tillsätt sedan det rivna skalet från den ekologiska citronen samt mjölk, ägg, smör och citronsaft och vispa tills smeten är pösig.

Steg 4:

Nu fördelar du smeten jämnt i muffinsplåtens hål, som du redan har klätt med Toppits® bakplåtspapper på rulle.  Baka muffinsen i den förvärmda ugnen i 25 minuter och låt dem sedan svalna helt. Lyft enkelt muffinsen från plåten med hjälp av de tillklippta formarna av Toppits® bakplåtspapper på rulle.

Steg 5:

Nu rör du ihop färskosten med pudersocker och lite rivet citronskal och om du vill ha färg på toppingen tillsätter du lite karamellfärg. Vispa grädden med stabiliseringsmedlet och tillsätt den till blandningen. Spritsa den krämiga toppingen med hjälp av en spritspåse på muffinsen och förvara dem kallt.

Steg 6:

Dekorera dina muffins med valfri påskdekoration innan du serverar dem – et voilà!

Nu är dina påskmuffins klara! Formarna av bakplåtspapper gör att muffinsen lätt lossnar från pappret, samtidigt som de även får ett snyggt ytterhölje som passar perfekt när du ger bort dem som gåva till påskbrunchen. Vi önskar dig en trevlig bakstund och Glad Påsk!

På vår webbsida finns en instruktion om hur du enkelt kan göra muffinsformar av Toppits® bakplåtspapper på rulle. Vi har även samlat ihop många fler påskrecept åt dig – om du vill göra något mer traditionellt till påskbordet, kan du testa detta recept på påskharekakor!

liknande recept

Korvbröd 10.07.2020

Baka enkelt egna saftiga, stora och gyllene korvbröd till kvällens bbq

Spritsade julgranar av choklad på pinne

Påskmuffins 02.04.2020

Fina muffins med sockersöta kaninöron av marshmallows