startsida > Tips & Tricks > Förläng hållbarheten på ditt hemgjorda örtsmör
print

Förläng hållbarheten på ditt hemgjorda örtsmör

Vad är i det närmaste ett måste på grillpartyt? Örtsmör såklart! Till grillade grönsaker, kött eller som pålägg på baguetten – vi visar dig hur du gör den här klassikern själv och fryser in den.

Örtsmör och grillning passar perfekt ihop med varandra. Det lätt smältande smöret, smaksatt med klassiska örter från trädgården, är lätt att göra själv och det behövs bara några få ingredienser! Och när du verkligen är sugen på örtsmör och det är bråttom med middagen, har vi ett smart tips för dig: Gör en större mängd smör i förväg, portionera upp det i Toppits® SafeLoc®-fryspåsar med dubbelförslutning och frys in. Då är du perfekt förberedd för nästa bbq och tar dessutom tillvara på dina trädgårdsväxter innan de vissnar.

16. Augusti 2023, 09:53

Ingredienser:

80-100 g trädgårdsörter (t.ex. persilja, gräslök och vild vitlök)

3 tsk grönsaksbuljongpulver

1 tsk vitlök

3 tsk citronjuice

2 msk olivolja 

250 g smör (rumstempererat)

Toppits® SafeLoc®-fryspåsar med dubbelförslutning

 

Gör så här:

Gör så här: Mixa örter, grönsaksbuljongpulver, vitlök, citronjuice och olivolja och lägg i en skål. Tillsätt det rumsvarma smöret och blanda med hjälp av en gaffel ihop till en jämn massa.

Infrysning: Fyll en spritspåse med örtsmöret, spritsa ut små portioner på en tallrik och lägg i frysen. Det tar cirka tre till fyra timmar innan portionerna är färdigfrysta. 

Förvaring: För att spara plats och få örtsmöret att hålla sig färskt så länge som möjligt, lägger du smöret i en Toppits® SafeLoc®-fryspåse med dubbelförslutning Förslut påsen tills en liten öppning återstår och tryck sedan försiktigt ut den kvarvarande luften ur påsen. Sedan trycker du till SafeLoc®-dubbelförslutningen helt och lägger in påsen i frysen. 

Då har du örtsmöret i färdiga portioner, redo att plockas fram ur fryspåsen närhelst du behöver dem. Dessutom håller sig smöret i upp till nio månader i frysen – Toppits® Foodsaver App påminner dig i rätt tid, när hållbarheten på det frysta örtsmöret börjar gå ut, så att inget går till spillo och slängs bort.

Vill du ha fler bbq-recept? Du hittar många recept på vår webbsida som vi har samlat ihop åt dig. Här finns något för alla grillproffs, från grillspett med grönsaker och kött och marinader för fisk.

Rekommenderade produkter

Mer inspiration

Fryst tofu håller inte bara längre, utan lämpar sig även bättre för marinad. Så här funkar det.

Hög energiboost i små doser

Paprikan är inte bara vacker - den är också väldigt god! Vilken tur att den färgglada grönsaken är så lätt att frysa in.