startsida > Recept > Sommarrecept: Grillad avokado med quinoa
print

Sommarrecept: Grillad avokado med quinoa

Den perfekta starten på grillsäsongen: Grillad avokado fyllda med en lätt quinoiasallad!

Vill du ha ett recept på en lätt, vegetarisk och även vegan rätt för din nästa grillkväll? Grillad avokado fyllda med en somrig quinoasallad blir garanterat en succé på varje grillparty – och inte bara hos gästerna som avstår från att äta kött och fisk! Den grillade avokadons lätt rökiga arom
passar perfekt till quinoasalladens nötiga smak. Fräscha grönsaker samt persilja och koriander ger rätten en somrig lätthet och gör den till en riktig BBQ-höjdare.

Här kommer receptet på grillad avokado – dela gärna:

Ingredienser

för 3 portioner
   För avokado:
3   avokado
   Olivolja
   Limejuice
   För quinoasalladen:
75  g quinoa
25  g kokt majs
½   gurka
2   tomater
2   små lök
   Blad från 2 korianderstjälkar
   Liten persilja knippe
   Saft från en halv citron
   Saft från en lime
   Olivolja
   Salt, peppar
Förberedelse
30 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Koka quinoan enligt instruktionen på förpackningen, låt svalna och häll den i en stor skål.

Steg 2:

Tvätta grönsakerna och skär dem i små tärningar.

Steg 3:

Tillsätt alla ingredienser, inklusive citronsaften och olivoljan, i quinoan och blanda noggrant. Smaka av med salt och peppar och täck sedan över skålen med ett Beeswax wraps och ställ åt sidan.

Tips: För att ge den övertäckta salladen en extra aromatisk kick, kan du låta den dra i några timmar eller till och med över natten i kylen.

Steg 4:

Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Pensla sedan avokadohalvorna med limejuice och lite olivolja.

Steg 5:

Grilla avokadohalvorna med köttsidan nedåt i ungefär 3 minuter och ta därefter upp halvorna från gallret med en grilltång.

Steg 6:

Slutligen fördelas quinoasalladen på avokadohalvorna och därmed är den veganska jättegoda rätten klar att avnjutas!

För att ge smaklökarna något extra, kan du även servera en kryddig dipp eller en pikant tomatsalsa som tillbehör. Och om det blir något över av quinoasalladen, är det bara att täcka över skålen igen med ett av dina Toppits® Beeswax wraps, så håller den sig färsk i några dagar i kylen.

Vill du ha fler recept för grillsäsongen? Då kan du gå in på vår hemsida! Vad sägs om grillad brax i bakplåtspapper eller söta och exotiska grillade bananbåtar?

Iväg till grillen, grilla och njut!

liknande recept

Krispigt grillade grönsaker - grillens hälsosamma delikatesser

Ett måste för varma sommardagar: Färsk citronglass. Helt klart den mest uppfriskande användningen av rester!

Den allmänt omtyckta, smakrika rökta laxen är vår inspirationskälla – fast vår variant är utan lax och ersatt med fina morotsstrimlor som har marinerats i en kryddig marinad.