startsida > Recept > Knäckebröd, LCHF
print

Knäckebröd, LCHF

Det knapriga fröknäcket som med röror blir en delikatess

Det perfekta snackset för kvällens soffhäng, som appetizers på festen eller som ett enkelt och snabbt mellanmål. Våra lättbakade, glutenfria lågkolhydratsknäcke är ljuvliga som de är, och tillsammans med en fräsch guacamole, en kryddig salsa eller en krämig färskost blir de delikata!

Ingredienser

för 3 portioner
40  g krossat linfrö
20  g linfrö
20  g hyvlade hasselnötter
10  g sesamfrön
10  g solrosfrön
1  nypa salt
15  g parmesan
Förberedelse
50 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Härligt knapriga knäckebröd med rena ingredienser tillsammans med Toppits® bakplåtspapper

Steg 1:

Blanda 40 g malda linfrön, 20 g hela linfrön, 20 g hyvlade hasselnötter, 10 g sesamfrön, 10 g solrosfrön och en nypa salt tillsammans med 1,5 dl ljummet vatten. Låt svälla i 20 minuter.

Steg 2:

Sätt ugnen på 180°C (160°C i varmluft). Efter knäckebrödsmixen svällt klart, häll i 15 gram parmesan i blandningen.

Steg 3:

Klä en ugnsplåt med ett ark bakplåtspapper från Toppits® och sprid blandingen i ett jämnt lager (ca 2 mm) över pappret. Baka lågkolhydratsknäcket i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Låt knäckebrödet svalna och bryt i bitar. Tack vare bakplåtspapprets silikonyta lossnar knäcket enkelt!

Tips:

De nyttiga knäckebröden passar perfekt med goda dipper på toppen. Prova en krämig guacamole, en salsa med sting eller en färskost som du blandar med örter och kryddor.

Knaprig kvalitet: Täckta med Toppits® aluminiumfolie eller förvarade i en burk håller sig knäckebrödet knaprigt länge.

liknande recept

Matsvinn hör till historien - nu gäller återvinning. Vi visar dig hur du kokar din egen buljong av överblivna grönsaker.

Har du några grönsaker över och behöver inspiration till ett uppfriskande sopprecept? Då har vi den rätta soppan för dig! Så här lyckas du med den spanska gazpachon.