startsida > Recept > Helt utan ugn: pizza i stekpanna
print

Helt utan ugn: pizza i stekpanna

Vi är överens: Pizza går alltid hem! Och om du inte har någon ugn tillgänglig, eller om du inte vill förvärma den och vänta länge, kan du också göra en läcker pizza i stekpannan.

Det är det där kulinariska med pizza som ingen kan motstå! Den smakar helt enkelt fantastiskt och är en typisk maträtt att använda rester till: Mycket av det du har i ditt kylskåp är nämligen perfekt att ha på pizzan. Att göra en äkta italiensk pizza är en kulinarisk vetenskap, och därför ska vi idag göra det enklare för oss själva och prova något helt nytt: pizza i stekpanna. Förutom basingredienserna som du behöver till panpizzan, behöver du bara en stor stekpanna med lock. Ingen ugn, inget tillgjort, men full njutning!

Hur du lyckas med panpizzan får du veta här!

Ingredienser

för 4 portioner
21  g jäst (färsk)
250  ml vatten (ljummet)
1  tsk socker
500  g vetemjöl
4  msk olivolja
1  paket passerade tomater
200  g champinjoner
   oregano
   vitlök
   basilika
   pinjekärnor
   salt
Förberedelse
45 min
Svårighetsgrad

Förberedelse

Gör så här:

Steg 1:

Smula sönder jästen i en skål. Häll i vatten och rör om ordentligt tills jästen har lösts upp helt.

Steg 2:

Tillsätt socker, mjöl, salt och olivolja och knåda till en smidig deg.

Steg 3:

Täck över med en kökshandduk och låt jäsa i cirka 30 minuter på en varm plats.

Steg 4:

Smaksätt under tiden de passerade tomaterna med oregano, vitlök och basilika och fräs champinjonerna i lite olja.

Steg 5:

Dela efter en halvtimme pizzadegen i fyra lika stora bitar och forma varje bit till en platt pizza som är lika stor som din stekpanna.

Steg 6:

Lägg nu en av de förberedda pizzabottnarna i stekpannan. Lägg på locket och grädda pizzadegen jämnt på båda sidor i 7 minuter. Sänk värmen på spisen om det behövs, annars bränns botten vid.

För att ingen mat ska glömmas bort i framtiden heller, laddar du enkelt ner vår Toppits® Foodsaver®-app gratis. Så fort öppnade eller överblivna matvaror ska vara förbrukade får du ett meddelande och kan till exempel lägga in en läcker panpizza i din planerade meny.

På vår webbsida hittar du dessutom ytterligare användbara tips & tricks om hur du fryser in olika matvaror. Vi berättar till exempel hur du förvarar örter på rätt sätt eller hur du trollar fram en otrolig grönsaksbowl.

liknande recept

De smakar gott var för sig eller tillsammans - och fyller bordet med grönsaker

Saftig njutning med fräsch rosmarin

I det här receptet visar vi dig hur du med hjälp av en fryspåse förbereder din tortellinifyllning som du senare lätt fyller pastaknytena med.