startsida > Recept > Grillmarinad för grönsaker
print

Grillmarinad för grönsaker

Krispigt grillade grönsaker - grillens hälsosamma delikatesser

Grillade grönsaker av alla dess slag: lika uppskattat som tillbehör till fisk och kött som huvudrätt. Med en god marinad gör du aubergine, zucchini, portobellosvamp och paprika till en riktig sommarhit!

Ingredienser

för 4 portioner
4  msk citronsaft
6  msk sojasås
3  msk tomarpuré
3  msk ingefärspulver
2  tsk chiliflakes
4  hackade vitlöksklyftor
1  kryddmått salt
2  msk socker
Förberedelse
10
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Blanda alla ingredienser i en Zipper®-bag från Toppits® och lägg i grönsakerna i blandningen. Låt grönsakerna ta smak ordentlig och marinera i cirka 4-6 timmar, grilla sedan till perfektion!

Chilimarinad till grillade grönsaker

liknande recept

Pumpasoppan är en av våra absoluta favoriträtter i höst - gott, blligt och svinnsmart. Med små medel och våra knep piffar du enkelt upp den med toppings av överblivna rester och lagar en jättegod soppa att njuta av under kalla dagar. 

Stoppa matsvinnet. Här ger vi dig höstens bästa zero waste-tips!

Smörig, krispig potatis direkt från ugnen - en klassiker som aldrig går ur tiden