startsida > Recept > Grillmarinad för grönsaker
print

Grillmarinad för grönsaker

Krispigt grillade grönsaker - grillens hälsosamma delikatesser

Grillade grönsaker av alla dess slag: lika uppskattat som tillbehör till fisk och kött som huvudrätt. Med en god marinad gör du aubergine, zucchini, portobellosvamp och paprika till en riktig sommarhit!

Ingredienser

för 4 portioner
4  msk citronsaft
6  msk sojasås
3  msk tomarpuré
3  msk ingefärspulver
2  tsk chiliflakes
4  hackade vitlöksklyftor
1  kryddmått salt
2  msk socker
Förberedelse
10
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Blanda alla ingredienser i en Zipper®-bag från Toppits® och lägg i grönsakerna i blandningen. Låt grönsakerna ta smak ordentlig och marinera i cirka 4-6 timmar, grilla sedan till perfektion!

Chilimarinad till grillade grönsaker

liknande recept

Fick du lite polena över? Majsgrynen smakar minst lika bra dagen efter, så passa på att göra goda pommes frites av resterna.

Cheesecakemuffins 25.09.2019

Cheesecake i miniformat - krämiga godheter

Svamprisotto 23.10.2019

Mustig och härligt krämig - precis som vi älskar den!