startsida > Recept > Grillade bananbåtar
print

Grillade bananbåtar

Sött, varmt och oemotståndligt gott!

När laxen grillats och fläskfilén ätits upp är gästerna mätta och belåtna, men suget efter något sött finns såklart kvar. Grillkolet är fortfarande varmt, så passa på att fixa efterrätten på gallret. Denna supersnabba klassiker lagar sig själv, uppskattas av alla åldrar och du fixar den enkelt med ingredienser du ofta har hemma. Passa på att använda bananer som fått en och annan brun fläck!

Ingredienser

för 3 portioner
3   bananer
1  dl färskost
3   chokladkex
½  dl riven kokos
1  dl jordnötssmör
4   kex
1  msk jordnötter
1  msk rostade hasselnötter
   myntablad
Förberedelse
25
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Förberedelse

Placera ett ark aluminiumfolie från Toppits® (vår Ugn- grill- och frysfolie passar särskilt bra för detta) på en plan yta och lägg på bananen. Se till att riva av en remsa skal på ovansidan av - det är här du lägger i all härlig choklad och annat gott. När du lagt i fyllningen, gör ett paket av folien så att bananen grillas till krämig perfektion.

Färskost- och jordnötssmörstopping

Grilla bananerna i cirka 5-10 minuter i Toppits® aluminumfolie och fyll med färskost, choklad och riven kokos eller med jordnötssmör, kex och nötter.

Chokladtopping

Fyll bananen till bredden med chokladbitar, grilla i 5-10 minuter och toppa med myntablad och rostade hasselnötter. Lyxa till det ordentligt med en rejäl kula vaniljglass vid sidan om.

Grillad banan i aluminiumfolie med choklad, hasselnötter och vaniljglass

liknande recept

Ett runt kex, en triangel och så lite glasyr - våra granar är redo!

Kalljästa bullar 16.04.2020

Nybakta frallor till frukosten

Perfekt svalkande efterrätt för varma sommardagar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.