startsida > Recept > Somrig dessert: Hemlagad glass av hela citroner
print

Somrig dessert: Hemlagad glass av hela citroner

Ett måste för varma sommardagar: Färsk citronglass. Helt klart den mest uppfriskande användningen av rester!

Fick du med dig ett helt nät med citroner från affären? Har du flera citroner liggandes på ett fat eller i en skål som snart bör användas så att de inte blir skrumpna? Passa på att fixa en fräsch, uppfriskande citronglass. Med detta recept kan du till och med använda hela citronen, med skal och allt. Ett uppfriskande sätt att ta vara på hela frukten, och en glass som äts upp innan den smälter i solen.

Ingredienser

för 4 portioner
3  hela citroner
60  ml lönnsirap
1  burk kokosmjölk
Förberedelse
30 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Vårt tips

Vår citronglass smakar allra bäst om den portioneras upp och mixas precis före tillredning. Detta ger glassen dessutom en krämig konsistens – helt utan grädde. Därför rekommenderar vi att du fryser in din preparerade glassmassa i våra SafeLoc®-fryspåsar och gör massan så platt, att du enkelt kan bryta loss portionsbitar när massan är fryst. På så sätt kan du se till att bara mixa precis så mycket som du verkligen behöver, och undviker att slösa livsmedel i onödan. 

Tillredning

Steg 1

Tvätta citronerna noggrant i varmt vatten. Det bästa är att använda obehandlade, ekologiska citroner.

Steg 2

Lägg de hela citronerna tillsammans med lönnsirapen och kokosmjölken i en kraftig blender och mixa ingredienserna till en slät kräm.

Citroner i en blender med kokosmjölk

Steg 3

Fyll massan i en SafeLoc®-fryspåse – på så sätt kan den frysas in utan risk för läckage. Fördela krämen plant i påsen, så att du senare enkelt kan bryta loss portionsbitar i lämplig storlek. Förslut påsen ordentligt och lägg krämen i frysen i åtminstone några timmar innan du använder den.

Steg 4

Nu kan du när som helst bryta loss mindre eller större portionsbitar av massan ur påsen, lägga bitarna i en blender och mixa dem till en tjockflytande kräm. Av detta får du en eller flera kulor hemlagad, uppfriskande citronglass!

Citronglass i fryspåse Safeloc från Toppits

Att använda oss av rester är något vi gör flera gånger per vecka. I våra kök finns otroligt många livsmedel som kastas alldeles för tidigt eller bara utnyttjas halvt - detta trots att du enkelt kan förvandla dem till goda efterrätter eller måltider! Ta en titt på våra recept för mer inspiration.

liknande recept

Sötpotatisbröd 17.09.2020

Saftiga små bröd på sötpotatis

Krisp, krisp.. En färgglad vårsallad i en spröd korg - mums!

Svamprisotto 23.10.2019

Mustig och härligt krämig - precis som vi älskar den!