startsida > Tips & Tricks > Använd överblivet fruktkött och gör ett gott mellanmål
print

Använd överblivet fruktkött och gör ett gott mellanmål

Håller du dig frisk med hjälp av hälsosamma juicer, men låter fruktköttet hamna i soporna? Använd de vitaminrika resterna med våra tips!

Du är vad du äter. Att boosta immunförsvaret med god, hälsosam och nyttig mat l boosta immunförsvaret bättre än goda, färskpressade juicer? Varje glas är fullproppat med vitaminer, som helt naturligt stärker vårt immunförsvar. En sak brukar vi tyvärr glömma bort i detta sammanhang: Det går utmärkt att återanvända fruktköttet som blir över när vi har pressat frukten. Det har du kanske inte tänkt på tidigare? Vi ger dig tre tips som gör att du kommer igång med en daglig rutin att ta tillvara på och använda resterna och på så sätt minska matsvinnet.

19. Februari 2022, 09:12 Uhr

Rätt och hållbar förvaring av fruktkött

I stället för att låta fruktens värdefulla innanmäte hamna i soppåsen, lägger du det i en Toppits© SafeLoc©-fryspåse på 1 liter med dubbelförslutning. Genom att frysa in det i en slitstark och läckagesäker SafeLoc, kan du vara säker på att fruktköttet håller sig fräscht länge så att det enkelt kan tas fram och användas vid ett senare tillfälle. Det är bäst om du lägger fruktkött från olika frukter i varsin fryspåse - då har du alltid ett fantastiskt urval av frukt som ligger redo i frysen, och kan mixa olika smaker om du skulle vilja.

Tips 1: Smaksätt milkshaken med apelsin

Pröva att uppgradera och lyxa till din milkshake med fryst fruktkött från apelsiner. Konsistensen på drycken blir fastare och smaken förstärks. Dessutom är fruktfibrerna mycket hälsosamma och du kommer att märka att du får en mättnadskänsla som håller i sig länge.

Tips 2: Torkat fruktkött som godis

Här är ett annat tips om hur du använder överblivet fruktkött: torka det i ugnen och gör ett gott fruktgodis av det. Fruktkött av apelsiner passar extra bra för detta. Sprid ut fruktköttet på en plåt täckt med Toppits© bakplåtspapper på rulle och tryck ihop det hårt. Låt det torka i ugnen på låg värme (50 grader) i 12-14 timmar. Nu är ditt godis klart att avnjutas!

Tips 3: Den bästa granolatoppingen

För att göra din hemmagjorda granola ännu mer nyttig kan du tillsätta lite fruktkött som topping. Om du hellre föredrar att blanda det fiberrika fruktköttet direkt i müslin, kan du såklart göra detta. Båda alternativen är jättegoda - och hälsosamma!

Rekommenderade produkter

Mer inspiration

Blev det färsk jäst över från senaste bakningen? Inga problem. Det är lätt att frysa in och tina upp jästen, så att du kan använda den nästa gång du ska baka. Vi visar dig hur du gör.

Färska örter och kryddor från trädgården (eller butiken) ger sommarens rätter ljuvliga dofter och smaker. Men hur får jag dem att hålla längre? Vi ger dig tips för optimal förvaring!

Med våra tips slipper du slänga överbliven eller övermogen frukt