startsida > Recept > Vegansk och supergod: apelsin-chokladtryffel
print

Vegansk och supergod: apelsin-chokladtryffel

Punktligt till världschokladdagen har vi tagit fram ett speciellt recept för alla gottgrisar därute: vegansk apelsin-chokladtryffel. Mjukt smältande innehåll täckt med knaprig mörk choklad – helt enkelt oemotståndligt!

För alla som inte kan få nog av choklad, har vi det rätta receptet: vegansk apelsin-chokladtryffel. De små pralinerna, som påminner om energibollar, imponerar med en underbart krämig tryffelmassa och en knaprig glasyr av vegansk, mörk choklad. Och det bästa av allt: Du behöver bara sex
ingredienser! Hur du kvickt svänger ihop denna apelsin-chokladtryffel (inkl. formar kulorna), får du reda på i detta recept:

Ingredienser

för 8 portioner
   För tryffeln behöver du:
100  g blötlagda cashewnötter
100  ml havremjölk (eller standardmjölk eller annat valfritt mjölkalternativ)
150  g mörk choklad
2  msk kokosolja
2  msk lönnsirap
   rivet apelsinskal
   För chokladglasyren:
150  g mörk choklad
1  msk kokosolja
Förberedelse
40 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Gör så här:

Steg 1:

Blötlägg cashewnötterna i vatten i minst fyra timmar. Häll av vattnet, spola av nötterna och blanda med havremjölken i en mixer. Mixa tills du får en slät och krämig massa.

Steg 2:

Blanda cashew-havremjölkmassan tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull och värm under omröring tills allt är smält. Ta bort kastrullen från värmen, häll blandningen i en skål och låt svalna. Ställ skålen i ca fyra timmar i kylen, tills blandningen har fått lagom fast konsistens.

Steg 3:

I nästa steg skopar du upp små portioner med hjälp av en liten glasskopa eller en sked och formar med händerna valnötsstora kulor. Lägg kulorna på en tallrik eller en skärbräda, täck dem med plastfolie och lägg i frysen i 30-60 minuter.

Steg 4:

Dela den mörka chokladen i småbitar, lägg bitarna i en värmetålig skål och tillsätt kokosolja. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Doppa sedan tryfflarna en och en i chokladen, med hjälp av t.ex. ett träspett. Lägg de chokladdoppade pralinerna på en bit bakplåtspapper, så att de enkelt lossnar när chokladen har stelnat. Dekorera med lite rivet apelsinskal och lägg dem åter in i kylen, tills chokladglasyren har stelnat.

Nu är de oemotståndliga apelsin-chokladtryfflarna klara! Du kan enkelt förvara de små pralinerna i en liten skål, täckt med Toppits® plastfolie.

På vår webbsida hittar du många fler tips, som passar perfekt för att fira världschokladdagen! Vad sägs om t.ex. banan- och chokladmuffins eller en hemlagad citronglass? Testa våra recept. Mycket nöje!

liknande recept

Visst går det att köpa spektulatius, men man måste inte. Vårt förslag: Baka de kryddiga julkakorna själv i stället!

Morotsrulltårta 26.03.2020

Fantastiskt saftig klassiker - i ny tappning!

Bakad cheesecake 20.03.2020

Krämig och mäktig - med dulce de leche