startsida > Recept > Triple chocolate chip cookies
print

Triple chocolate chip cookies

Ett snabbt och enkelt recept på supergoda, klassiska amerikanska kakor med tre sorters choklad

Det ska gå snabbt och det ska vara lätt.. och gott såklart! Här ger vi dig ett enkelt recept på de godaste och segaste av chokladkakor bakade på tre olika sorters choklad: mörk, ljus och vit. Klassiska, amerikanska chocolate chip cookies när de är som bäst.

Detta recept passar dessutom perfekt när du vill baka något tillsammans med barnen: stegen är få och enkla, och de små kan hjälpa till att både röra ihop och kavla ut degen direkt på det glidfria bakplåtspappret.

Receptet ger en stor sats som går bra att halvera, fast vi rekommenderar att du gör hela satsen och istället fryser in hälften. Perfekt när sockersuget faller på.

Ingredienser

för 40 portioner
  dl vetemjöl
  dl kakao
1  tsk bakpulver
½  tsk salt
225  g smör
2  dl strösocker
  dl farinsocker
2  st ägg
2  tsk vaniljsocker
120  g ljus choklad
120  g mörk choklad
120  g vit choklad
Förberedelse
30 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Sätt ugnen på 175 grader. varmluft. Klä två plåtar med Toppits® bakplåtspapper.

Steg 2:

Grovhacka chokladen eller använd chokladknappar. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vispa rumstempererat smör med strö- och farinsocker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa samman.

Sikta ner mjölblandningen och blanda tills du får en fast deg. Vänd ner det mesta av chokladen, spara en del till topping.

Chocolate chip cookies med tre sorters choklad på bakplåtspapper från Toppits

Steg 3:

Skeda upp 1½ msk kakdeg, platta till något och lägg 8-9 kakor glest på varje plåt.

Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills kakorna smält ut men fortfarande är mjuka i mitten. Tryck ner chokladbitar på kakorna medan de är ljumma.

Låt kakorna svalna något på plåten och sedan helt på galler.

Frysa in småkakor

Antingen kan du välja att frysa in den ogräddade degen i en rulle, och sedan skära till kakor när det är dags för gräddning. Eller så fryser du ner de nygräddade, avsvalnade kakorna i fryspåsar. Lägg gärna bakplåtspapper mellan lagren så att kakorna skyddas, och se till så att påsen inte hamnar underst eller längst in i fryslådan, då kakorna enkelt bryts.

liknande recept

Söta, fluffiga och gjorda på kikärter!

Ett runt kex, en triangel och så lite glasyr - våra granar är redo!

Somriga smaker på grillen