startsida > Recept > Söta chokladjulgranar
print

Söta chokladjulgranar

Spritsade julgranar av choklad på pinne

Är du allergisk mot gran? Vi har det perfekta substitutet! Om du inte vill äta de ljuvligt söta chokladgranarna som klubbor kan du hoppa över momentet där du fäster granarna vid en saltpinne, och istället lägga dem platt på, eller i, det krämiga bakverk du skapat. De passar perfekt att stoppa ner som dekoration i en kladd- eller sockerkaka med juliga smaker, eller varför inte i cupcakes och muffins?

För ännu större julgranskänsla går det givetvis toppen att färglägga chokladen med hushållsfärg - om du önskar gröna granar, använd isåfall vit choklad. Avsluta med att dekorera med glittrig strössel i olika former och färger. 

Ingredienser

för 12 portioner
100  g choklad (ljus eller mörk)
12  st salta pinnar
   Färgglatt och glittrigt strössel och pärlor
Förberedelse
20 min förberedelse + 45 kylning
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Hacka 100 g choklad grovt och smält i ett vattenbad: ta fram en liten och en större kastrull. Fyll den större kastrullen till ungefär 1/4 med vatten och sätt den på spisen på medelhög värme. Placera den lilla kastrullen i den större. Se till att vattnet inte kan rinna över i den lilla kastrullen utan att den lilla kastrullens botten är i eller vidrör vattnet. Lägg den hackade chokladen i den lilla kastrullen och låt smälta - rör om ibland. Låt svalna något.

Steg 2:

Lägg under tiden 12 salta pinnar på Toppits® bakplåtspapper. Se till att bakplåtspappret är tillräckligt stort för att placeras på en plåt eller bricka i kylskåpet. Du kan behöva använda flera brickor eller plåtar.

Juliga chokladjulgranar på bakplåtspapper som spritsas med spritspåse från Toppits

Steg 3:

Häll den smälta chokladen i en Toppits® spritspåse. Klipp med en sax av ett litet hörn i botten av spritspåsen. Spritsa chokladen tätt i en triangelform - så tätt att ett gran skapas. Strö över små sockerpärlor, glittrigt socker, stjärnströssel eller annat strössel efter önskemål. Kyl i minst 45 minuter så att chokladgranarna är helt stelnade. 

Bästa till rester!

Chokladgranarna kan hållas kylda i minst en vecka. De kan förvaras liggande eller stående, till exempel i ett glas, så att de kan stå upprätt.

liknande recept

Det knapriga fröknäcket som med röror blir en delikatess

Tycker du gula bananer smakar toppen, men att bruna ska kastas? Tänk om! Baka på övermogen frukt: svin(n)smart, svin(n)gott!

Baguetter 18.06.2020

Frasig, fluffig och fantastiskt god - det perfekta tillbehöret vid grillning, utflykter och middagar