startsida > Recept > Saftiga björnbärsmuffins med citron
print

Saftiga björnbärsmuffins med citron

Vackra och hållbara muffinsformar med Toppits® bakplåtspapper

Bakning och kreativitet går hand i hand: utan varandra blir det bara pannkaka. Har det hänt att du har velat baka muffins och upptäckt att du redan använt alla dina muffinsformar? Det har i alla fall hänt oss. Vi har lösningen: så länge du har bakplåtspapper hemma lever drömmen om nybakta muffins vidare. Med Toppits® bakplåtspapper fixar du enkelt praktiska och vackra muffinsformar som har många fördelar.

Muffins med formar som ger en ännu mer hembakad känsla? Att använda bakplåtspapper för att göra egna muffinsformar är inte bara praktiskt eftersom att du kan skära det i precis den storlek du önskar - det bruna pappret skapar även en väldigt rustik och "hembakad" känsla, perfekt till en brunch eller en härlig picknick.

Amerikanska muffins eller matmuffins är ofta modell större: hos Toppits® har vi både Stabila muffinsformar och Stora muffinsformar just för dessa ändamål. Men om du ändå vill vara lite kreativ passar bakplåtspappret perfekt för att skapa formar av alla dess slag. Bakplåtspappret sticker upp över kanterna på muffinsformen och gör att smeten bakas perfekt.

Att muffinsen fastnar så hårt i formen så att du bara får loss hälften och resten blir till smulor? Det slipper du när du använder Toppits® bakplåtspapper: tack vare den speciella non-stick-strukturen lossnar dina bakverk enkelt och smidigt.

Så, vad behöver du för att göra egna muffinsformar?

  • Toppits® bakplåtspapper
  • muffinsplåt
  • ett glas som matchar storleken på plåtens muffinsformar
  • en sax

Klipp bakplåtspappret i kvadrater om 15x15 cm. Vik varje ruta två gånger, och veckla sedan ut den igen. Placera papperskvadraten med mitten av vikningen i mitten av ett muffinstråg. Pressa ned glaset så att pappret formar sig till en "kopp". Ta bort glaset och, sätt ner det ännu en gång och pressa ytterligare med fingrarna på de veck som uppstår på sidorna så att de håller bättre. Häll sedan i smeten och sätt dina vackra DIY-bakverk i ugnen.

Vi ger dig ett recept på muffins med björnbär och citron - en himmelsk kombination! I muffinssmeten blandas bovetemjöl med havremjölk som tillsammans med citronen gör muffinsen extra saftiga. Du sötar dem med kokossocker som smakar karamell, utan att för den sakens skull göra bakverken för söta.

DIY muffinsformar med bakplåtspapper

Ingredienser

för 12 portioner
260  g havregryn
160  g malen mandel
200  g bovetemjöl
4  tsk bakpulver
4  tsk bikarbonat
100  g kokossocker
400  g björnbär
2   citroner (ekologiska)
360  ml kärnmjölk/vanlig mjölk blandad med citron
4  st ägg
140  g kokosolja
4  msk kokossocker (topping)
Förberedelse
45 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Bakplåtspapper till muffinsformar med Toppits

Steg 1:

Förvärm ugnen till 180 grader (över- och undervärme). Blanda havregryn, mandel, bovetemjöl och bikarbonat i en skål. Addera kokossockret.

Steg 2:

Tvätta citronerna i varmt vatten och gnugga rent skalet. Pressa en citron och vispa juicen med mjölken, ägg och kokosnötsoljan. Tillsätt de torra ingredienserna, vänd sedan försiktigt i björnbären.

Muffinsplåt med stora muffins i formar av bakplåtspapper

Steg 3:

Häll i smeten i dina hemgjorda formar av Toppits® bakplåtspapper som du placerat på muffinsplåten, och strö över kokossocker för att få en karamelliserad yta.

Baka muffinsen i ugnen i cirka 20 minuter tills att de blivit gyllene och fasta. Prova att sticka ner en tandpetare - om du kan dra upp den från muffinsen utan att deg fastnar är de klara. Perfekta tillsammans med ett glas iskall lemonad!

Tips: Det går utmärkt att frysa ner dina muffins om det mot förmodan blir några över - de är ju så goda så risken är att alla försvinner i ett nafs! Muffins håller i upp till två månader i frys, förutsatt att du paketerat dem väl - en Zipper®-påse fungerar perfekt som skydd.

Tänk på att frysa ner, om möjligt, de olika delarna var för sig. Om du inte redan dekorerat muffinsen, lägg dem i en separat påse och sedan frostingen/smörkrämen i en annan.

liknande recept

Godaste tunna pepparkakorna som du kavlar ut direkt på det glidfria bakplåtspappret!

Julgransbrownies 25.11.2019

Kletiga, ljuvliga och juliga