startsida > Recept > Recept på wraps: prosciutto-mozarella eller vegansk hummus-sötpotatis
print

Recept på wraps: prosciutto-mozarella eller vegansk hummus-sötpotatis

Nyttig och enkel mat för varma dagar - fräscha wraps att ta med

Sommar, solsken och perfekt badväder – finns det något skönare? Efter att ha plaskat och lekt i vattner kurar barnen ihop sig på en stor filt, och det dröjer inte länge förrän hungern tränger sig på. Vad passar då bättre än att bjuda på snacks eller tilltugg som kan ätas helt utan bestick? Skurna bitar av äpplen, morötter, granolabars eller oststavar – plockmat passar perfekt under en dag på stranden.

Vill du ha ett matigare tilltugg under nästa picknick eller badutflykt? Då har vi enkla recept på fräscha wraps du snabbt slänger ihop och förbereder, perfekt att stoppa ned i kylväskan. Om du vill ha den veganska varianten eller hellre väljer en wrap med skinka och mozzarella, det är helt upp till dig - båda är fantastiskt goda!

Ingredienser

Vegansk fullkornswrap med sötpotatis

 Fyll dina bröd med:

 • Hummus
 • Sötpotatis (som du bakat i ugn tills den mjuknat)
 • Sallad
 • Sesamfrö
 • Gurka

Italiensk fullkornswrap med prosciutto och mozzarella

 Fyllning till ditt tortillabröd

 • Ruccola
 • Mozzarella
 • Tomater
 • Majs
 • Prosciutto
 • Creme fraiche (som sås)
Förberedelse
15 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Gör så här:

För att göra dina wraps så snabbt och smidigt som möjligt passar det perfekt att använda färdiga tortillasbröd från matbutiken. Det är själva fyllningen som ger de ganska så neutrala bröden de fräscha och goda smakerna. Det finns ingen gräns på vad du kan stoppa i dina wraps - så länge det smakar gott är det bara att köra! 

Om du vill ha väldigt krispiga, och lite hårda, salladsblad i fyllningen blir det dock svårare att rulla bröden. Men, om salladen skärs i strimlor och de tjockaste bitarna tas bort, går det mycket lättare. Av ett runt bröd blir det förresten två färdiga wraps, om det efter att du rullat tortillan skär den mitt itu.

Wrap på tortillabröd med sötpotatis, hummus och ruccola

Recept för vegansk fullkornswrap med sötpotatis

 1. Skölj först grönsakerna, och skär därefter salladen i strimlor och gurkan i små tärningar.
 2. För att göra sötpotatisen mjuk och god, sätt ugnen på 180 grader varmluft och lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Pensla pappret med lite olja.  Skölj, skala och skär sedan sötpotatisen i stavar. Pensla stavarna med olja och lägg dem på den bakplåtspappersbeklädda plåten. Strö över salt och låt potatisen bakasugnen i 25 minuter tills den är gyllenbrun och mjuk.
 3. Bre hummus på bröden och lägg på salladen. Lämna minst en centimeter plats runtom vid kanterna.
 4. Placera nu gurkskivorna och de genomstekta sötpotatisstavarna på wrappen och strö på lite mer sesamfrön. Den veganska wrapen är färdig!

Wrap på tortillabröd med prosciutto, mozarella och creme fraiche

Recept för fullkornswrap med prosciutto och mozarella

 1. Skölj och torka grönsakerna. Skär tomaterna och mozzarellan i tunna skivor.

 2. Lägg på ruccola på det förberedda brödet och se till att det finns minst en centimeter längs kanten är fri från pålägg.

 3. Lägg sedan på mozzarella, tomater, majs och prosciutto på wrapen och krydda. Även här bör det finnas minst en centimeter plats kvar mot kanten, så att wrappen lätt kan rullas ihop.

 4. Ringla till sist över creme fraiche som sås, och wrappen är klar!

Wrap inlindad i plastfolie från Toppits

Tips: Hur du rullar ihop en wrap? Såhär lyckas du!

Lägg ihop brödet några centimeter över fyllningen på höger och vänster sida och rulla ihop från en öppen sida. De överlappande ändarna utgör den övre och undre änden. På så sätt förhindrar du att såsen rinner ut eller innehållet glider ut. 

För att förvara eller transportera wrapsen utan att det läcker i väskan, slå smidigt och snabbt in dem i Toppits®-plastfolie. Treskiktsfolien smiter åt perfekt kring brödet och bevarar både smak och näringsämnen länge. Och så håller du kylväskan ren och fräsch!enstre side et par centimeter ind over fyldet, og rul den sammen fra en af de åbne sider. De sammenfoldede sider udgør den øverste og nederste lukning. På den måde undgår du, at saucen løber ud, og at indholdet glider væk. 

Om du vill ha ännu fler förslag på ett härligt mellanmål som du kan ta med dig till stranden eller picknicken, så hittar du tips i här: ”Den perfekta picknicken!".

Ha så skoj i köket!

liknande recept

Grönsaksbowl 25.09.2019

Vegetarisk, färgglad och fräsch bowl med ugnsrostade grönsaker

Grönkålspaj 26.11.2020

Krämig paj med grönkål, grädde och ost - perfekt att laga på julens rester!

Quiché med lax 25.09.2019

Enklaste rätten till minglet