startsida > Recept > Quiché med lax
print

Quiché med lax

Enklaste rätten till minglet

Den klassiska franska specialiteten quiché är en rund, platt smördegsbakelse med en smakfull fyllning och blandning av ägg och mjölk. Vår version av quiché rätades ut till en fyrkant och fylldes med grön sparris, lax och tomater. En fröjd för öga och gom!

Ingredienser

för 4 portioner
250  g mjöl
½  tsk salt
130  g kallt smör
3   ägg
3  msk mjölk
10  små kvisttomater
200  g grön sparris
250  g grillad lax
½   rödlök
150  g grädde eller mjölk
50  g parmesan
Förberedelse
35 min + 1,5 h
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

För degen, blanda mjölet och saltet i en skål. Skär smöret i små bitar och lägg sedan ner i mjölet. Blanda i 1 ägg och 3 msk mjölk och knåda snabbt till en smidig deg. Forma degen till en boll, linda in i Toppits® plastfolie och kyl i minst en timme.

Steg 2:

Forma degen till en rektangel på en mjölat underlag. Lägg sedan quichébotten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och tryck upp degen runtomkring på sidorna så att det bildas en vägg. Nagga degen flera gånger med en gaffel, och förvärm ugnen till 180°C.

Steg 3:

Skala av ändarna på sparrisen och skär löken i ringar. Rör ihop grädden med den rivna parmesanosten och 2 ägg. Fördela lax, sparris och tomater över quichebottnen. Lägg på lökringarna och häll sedan över äggstanning.

Steg 4:

In med quichen i ugnen och baka i cirka 25-30 minuter. Låt svalna i några sekunder och servera. Ett tips är att lägga en nypa färsk machésallad och ringla lite balsamico över innan det är dags att bjuda dina gäster på det perfekta tilltugget.

Mingel och tilltugg med quiche på smördeg med fyllning av ägg, lax, sparris och lök

liknande recept

Saftig, näringsrik och mör laxfilé med Toppits® stekpåse

Stoppa matsvinnet. Här ger vi dig höstens bästa zero waste-tips!

Ligger det rester av blomkål och väntar på dig i kylen? Med detta recept lagar du enkelt en god och nyttig pizzavariant av dina överblivna grönsaker.