startsida > Recept > Pumpagnocchi
print

Pumpagnocchi

Små, färgglada och fina: hemgjord gnocchi på pumpa, semolina och parmesan

Att göra gnocchi själv? Ja, självklart - det är inte alls svårt att lyckas med! Vi serverar de små snäckorna - som steks till perfektion i rikligt med smör - ovanpå en bädd av kripsiga, färgglada grönsaker och vindruvor. Med salviasmör eller en ostsås får du en ännu godare rätt.

Ingredienser

för 4 portioner
1  liten Hokkaidopumpa (cirka 750 g)
50  g parmesan
75  g durumvetegryn (semolina)
50  g mjöl
50  g majsstärkelse
   salt, peppar
Förberedelse
Förberedelse 45 min, bakning 30 min, kylning 30 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Förvärm ugnen till 180°C (200°C över- och undervärme). Tvätta Hokkaidon, skär isär och skrapa ur fröna med en sked. Skär i åttondelar och lägg på ett bakplåt klätt med Toppits® bakplåtspapper. Baka delarna i 25-30 minuter i den förvärmda ugnen tills pumpan är mjuk. Ta ut pumpan ur ugnen, lägg i en skål och låt svalna i cirka 15 minuter.

Steg 2:

Under tiden river du 50 g parmesan i en skål. Tillsätt 75 g durumvetegryn/semolina, 50 g mjöl, 50 g majsstärkelse och 1 tsk salt och rör om. Peppra efter smak.

Steg 3:

Efter att pumpan svalnat, mixa den med hjälp av elvisp tills dess att den blivit till en puré. Tillsätt parmesanmjölblandningen och 1 matsked olivolja och blanda allt med elvispen tills du fått en jämn deg. Forma degen till en boll med mjölade händer, linda in den i Toppits® plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.

Deg på bakplåtspapper från Toppits för pumpagnocchi

Steg 4:

Pudra arbetsytan med mjöl. Knåda degen med mjölade händer. Om degen är för klibbig, tillsätt lite mer mjöl. Med mjölade händer, plocka bitar mindre än valnötstorlek från degen, rulla dem till en boll och tryck försiktigt in med en liten gaffel så att gaffelmönstret skapas och pumpagnocchin får sin form.

Steg 5:

Koka upp det saltade vattnet i en kastrull. Sänk sedan temperaturen så att vattnet inte längre störtkokar utan simmrar. Lägg pumpagnocchin i det kokande vattnet och koka. Så fort de flyter upp till toppen (efter cirka 3 minuter) är de klara. Lyft upp gnocchin upp ur vattnet med en hålslev och servera till exempel med pesto, salviasmör eller en krämig ostsås.

Hemgjord gnocchi på pumpa serverad med sallad

Steg 6:

När vi tillagade gnocchin lyftes pumpagnocchin upp ur det varma vattnet med en hålslev och kyldes sedan kort i en kastrull med kallt vatten. Placera sedan gnocchin separad på bakplåtspapper. Värm lite olja i en stekpanna och stek den kokta gnocchin snabbt. Servera på en färsk sallad med exempelvis vindruvor, valnötter och äpple medan de fortfarande är varma. En örtdressing med vinäger och olja passar perfekt till!

Bästa till rester!

Blanda den kokta pumpagnocchin med lite olja för att förhindra att de klibbar ihop. Förvara i en skål täckt med plastfolie i kylskåpet i upp till 3 dagar. Stek upp gnocchin i stekpannan och njut den tillsammans med en sallad, sås och helst med extra hyvlad parmesan på toppen. 

liknande recept

Fixa enkelt hemma i din egen ugn!

Det verkar mer komplicerat än vad det är: så här gör du sushi. Testa - det lönar sig!

Vi är överens: Pizza går alltid hem! Och om du inte har någon ugn tillgänglig, eller om du inte vill förvärma den och vänta länge, kan du också göra en läcker pizza i stekpannan.