Matiga muffins med potatis och bacon

Goda och enkla

Har du kvar potatis från gårdagens middag, och är du trött på att förvandla resterna till ugnsrostad potatis (igen..)? Prova att baka saftiga matmuffins med potatis och bacon! Potatismuffinsen är perfekta till picknick, för ett rejält mellanmål eller kan till och med tjänstgöra som lunch tillsammans med en fräsch sallad. I Toppits® färgglada Stabila muffinsformar blir de - kalla eller varma - inte bara himla goda utan väldigt fina att se på. Lite färg livar alltid upp i lunchmatsalen!

Bacon och ost i matiga muffins

Ingredienser

för 12 portioner
80  g bacontärningar
350  g potatis
2  dl creme fraiche
150  g cheddar
2   ägg
   Färsk basilika
1  tsk salt
   färskmalen peppar
Förberedelse
40 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Förvärm ugnen till 180°C och placera dina Toppits®-muffinsformar på en muffinsplåt.

Steg 2:

Mosa den kokta potatisen och mixa med ägg, creme fraiche, bacontärningar, det mesta av osten samt salt och peppar. Om du vill kan du också blanda i hackad gräslök.

Steg 3:

Lägg blandningen i muffinsformarna och avsluta med den resterande osten på toppen.

Steg 4:

Baka muffinsen i cirka 20-30 minuter tills att de har fått en gyllene, krispig hätta av ost. Låt muffinsen svalna något och servera kalla eller varma. En klick creme fraiche eller Philadelphia på toppen gör muffinsen ännu fräschare. En liten kvist basilika är pricken över i:et!

Muffins med bacon, ost och crème fraiche

liknande recept

Cheesecake i miniformat - krämiga godheter

Delikata muffins med en touch av Grekland

Läskande, fräsch och med en krispig topping - passar heta som kalla dagar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.