startsida > Tips & Tricks > Klä din brödform med bakplåtspapper
print

Klä din brödform med bakplåtspapper

Med Toppits® bakplåtspapper skyddar du brödets och kakans former med stil

Så att ett saftigt bröd inte faller sönder eller tappar formen. Med en bakplåtspappersklädd form håller brödet ihop sig oavsett rund, kantig eller oval form och du slipper en massa smulor. Med Toppits® bakplåtspapper behöver du dessutom inte smöra formen , och du kan formar av alla olika typer

14. Augusti 2019, 00:00

Vad du behöver:

  • Toppits® bakplåtspapper
  • Valfri bakform
  • Sax

Såhär gör du!

1. Förbered bakplåtspappret

Anpassa bakplåtspappret så att det passar den form och storlek du ska klä. För en klassisk brödform skär du ett ark i hälften - det ska vara ca 20 cm. Lägg pappret plant, centrera bakformen mitt på och rita tunt med en blyertspenna kring konturerna.

2. Vikning och skärning

Ställ bakformen åt sidan och vik pappret utifrån blyertslinjerna. Klipp sedan pappet på kortsidorna tills att det går att vika pappret. Totalt behöver du klippa fyra gånger i pappret.

3. Klä formen med bakplåtspappret

Nu är det dags att placera pappret i brödformen. Vik pappret och se till att kanterna överlappar varandra så att pappret förblir så rakt som möjligt. Häll i degen och baka till perfektion. Det färdiga brödet, eller kakan, kan efter kylning sedan enkelt lyftas ut ur formen med hjälp av bakplåtspappret. Ta försiktigt bort pappret och njut av det bästa som finns: nybakat.

Rekommenderade produkter