startsida > Recept > Hållbara snacks: chips av potatisskal
print

Hållbara snacks: chips av potatisskal

Stoppa matsvinnet. Här ger vi dig höstens bästa zero waste-tips!

Sakta men säkert övergår ljumna sensommardagar till en krispigare höst. En period som gör oss allt sugnare på varmare rätter med potatis, grytor med rotfrukter, och mysiga hemmakvällar med goda snacks. Om du som vi älskar potatis vet du att det alltid blir en massa potatisskal över när du använt det du behöver för potatisgratängen - ett absolut onödigt matavfall. Skalen kan nämligen - med små medel och väldigt lite ansträngning - förvandlas till fantastiskt goda, krispiga och miljövänliga chips. Den mysiga filmkvällen kan börja! Så här gör du:

Ingredienser

för 4 portioner
   Potatischips
   Skal från 3 små potatisar
   Olja
   Hemgjort örtsalt, peppar
   Chiliflakes
   Dipp
3  dl gräddfil eller creme fraiche
   Färska örter (persilja, rosmarin, gräslök)
   Örtsalt, peppar
Förberedelse
40 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Tillagning av potatisskalschips med gräddfilsdipp

  1. Sätt ugnen på 200°C över- och undervärme.
  2. Sprid ut potatisskalen med den ljusa sidan uppåt på glidfria Toppits® bakplåtspapper.

3. Ringla över olja och strö över örtsalt, peppar och chiliflakes.

4. Rosta skalen i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de är krispiga.

5. För dippen, lägg gräddfil i en skål och smaksätt med salt, peppar och örter. Rör ihop väl.

Hemgjorda snacks för hösten

Om du gillar tipset på chips av överblivna potatisskal har vi mer gott att bjuda på som passar perfekt för nästa Netflix-maraton. Gör en krämig rödbetshummus som alternativ till gräddfilsdippen; fixa muslibars utan raffinerat socker; rör snabbt ihop en smet för ljuvligt goda och sega chocolate chip cookies.

liknande recept

Pumpasoppan är en av våra absoluta favoriträtter i höst - gott, blligt och svinnsmart. Med små medel och våra knep piffar du enkelt upp den med toppings av överblivna rester och lagar en jättegod soppa att njuta av under kalla dagar. 

Det knapriga fröknäcket som med röror blir en delikatess

Somriga smaker i härlig form