startsida > Recept > Grekiska lantmuffins med fetaost
print

Grekiska lantmuffins med fetaost

Delikata muffins med en touch av Grekland

Vi känner alla till söta dessertmuffins, men ibland är vi sugna på något mer rejält och matigt. Våra robusta muffins med fetaost är allt annat än cupcakes, utan mer en twist på en grekisk paj. Sälta och krämig ost blandas med pikanta oliver - mums!

Ingredienser till grekiska muffins. Oliver och fetaost

Ingredienser

för 12 portioner
250  g mjöl
250  g kvarg/grekisk yoghurt
75  ml mjölk
150  g fetaost
80  ml olivolja
2   ägg
2  tsk bakpulver
2  tsk oregano
6   soltorkade tomater
80  g körsbärstomater
   salt, peppar
Förberedelse
40 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

För dina härligt matiga muffins fyllda av fetaost mixar du först kvarg med olja, mjölk och ägg. Salta och peppra sedan blandningen

Steg 2:

Skär sedan de soltorkade tomaterna i små bitar och fetaosten i små tärningar. Skär de tvättade cocktailtomaterna i halvor.

Steg 3:

I nästa steg, addera de soltorkade tomaterna, 100 gram av fetaosten, oregano, mjöl och bakpulver till smeten.

Steg 4:

Fyll nu de Stabila muffinsformarna från Toppits® med muffinssmeten. Gör en liten grop i muffinsen där du lägger den halverade körsbärstomaten och den resterande fetaosten. Baka muffinsen i cirka 20-25 minuter i ugnen. Klart!

Tips: När du adderar mjölet och bakpulvret, häll dessa genom en sil. På så sätt undviker du att dina muffins blir klumpiga.

Tips!

Matmuffins håller flera dagar i kylskåpet (förvara dem i Toppits® fryspåsar för att skydda från ovälkomna dofter) och går även perfekt att frysa ner. Med tanke på att de tinar snabbt är du alltid redo för mellanmål eller utflykter! Se till att muffinsen svalnat ordentligt innan du fryser in dem, och låt dem tina i rumstemperatur innan de är redo att avnjutas.

liknande recept

Det är inte alltid så lätt att bestämma rätt mängd vid tillagningen av bovete. Ofta hamnar för mycket av dessa gryn i kastrullen. Med rätt förvaring av resterna, kan du nästa dag laga goda vegetariska fritters.

Pumpasoppan är en av våra absoluta favoriträtter i höst - gott, blligt och svinnsmart. Med små medel och våra knep piffar du enkelt upp den med toppings av överblivna rester och lagar en jättegod soppa att njuta av under kalla dagar. 

Den allmänt omtyckta, smakrika rökta laxen är vår inspirationskälla – fast vår variant är utan lax och ersatt med fina morotsstrimlor som har marinerats i en kryddig marinad.