print

Grekiska lantmuffins med fetaost

Delikata muffins med en touch av Grekland

Vi känner alla till söta dessertmuffins, men ibland är vi sugna på något mer rejält och matigt. Våra robusta muffins med fetaost är allt annat än cupcakes, utan mer en twist på en grekisk paj. Sälta och krämig ost blandas med pikanta oliver - mums!

Ingredienser till grekiska muffins. Oliver och fetaost

Ingredienser

för 12 portioner
80  ml olivolja
250   naturell kvarg
75  ml mjölk
2   ägg
2  tsk oregano
6   soltorkade tomater
150  g fetaost
220  tsk bakpulver
80  g körsbärstomater
   salt, peppar
Förberedelse
40 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

För dina härligt matiga muffins fyllda av fetaost mixar du först kvarg med olja, mjölk och ägg. Salta och peppra sedan blandningen

Steg 2:

Skär sedan de soltorkade tomaterna i små bitar och fetaosten i små tärningar. Skär de tvättade cocktailtomaterna i halvor.

Steg 3:

I nästa steg, addera de soltorkade tomaterna, 100 gram av fetaosten, oregano, mjöl och bakpulver till smeten.

Steg 4:

Fyll nu de Stabila muffinsformarna från Toppits® med muffinssmeten. Gör en liten grop i muffinsen där du lägger den halverade körsbärstomaten och den resterande fetaosten. Baka muffinsen i cirka 20-25 minuter i ugnen. Klart!

Tips: När du adderar mjölet och bakpulvret, häll dessa genom en sil. På så sätt undviker du att dina muffins blir klumpiga.

Grekiska muffins med fetaost, oliver och soltorkade tomater

liknande recept

Det knapriga fröknäcket som med röror blir en delikatess

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.