startsida > Recept > Fryst bärtårta med knäckigt kaktäcke
print

Fryst bärtårta med knäckigt kaktäcke

Perfekt svalkande efterrätt för varma sommardagar

Denna glasstårta ser inte bara fantastisk ut - den smakar också gudomligt. Och, du behöver definitivt inte vara en proffsbagare för att lyckas - så länge du får rätt på infrysningen kan ingenting gå fel! Förresten: tårtan är inte ens bakad, bara fryst.

Att dekorera med bär - björnbär, blåbär, hallon - tar tårtan till en ny nivå, men givetvis går det lika bra med annan frukt, till exempel aprikos, persika, krusbär och vindruvor. Se till att dela de större frukterna i mindre bitar, så kan du använda dem på samma sätt som du dekorerar med bär.

Ingredienser

för 8 portioner
350  g vispgrädde
550  g yoghurt (3,5%)
1  st vaniljstång
90  g socker
1  st citron
400  g frysta bär (100 g till dekoration)
200  g havrekex
Förberedelse
1 h
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Krossa havrekakorna - prova att hälla i dem i en Toppits®-fryspåse och kavla över så slipper du smulor. Smält smöret i en kastrull och mixa sedan detta med de krossade kakorna. Ta fram en springform och täck botten med Toppits® bakplåtspapper, lägg ett jämnt lager av kakblandningen i botten och tryck hårt så att det bildar tät massa.

Steg 2:

Blanda yoghurten med socker, vaniljstång och citron. Vispa grädden tills att den stelnat och vänd in den under yoghurtblandningen.

Steg 3:

Blanda 300 g frysta bör med yoghurten. Sätt hälften i kylskåpt, och sprid den andra halvan över kakbottnen i springformen i ett jämnt täcke. Lägg i frysen i en timme. Ta ut tårtan, sprid resten av yoghurtmixen på tårtan och ställ in i frysen över natten.

Steg 4:

När det är dags att avnjuta den fräscha tårtan tar du ut den 10 minuter innan servering. Lossa formen, ta ut tårtan och dekorera med cirka 100 gram bär - eller exakt så mycket bär som du vill. Här finns det inget som heter lagom!

Fryst bärtårta med knäckig botten av kakor

liknande recept

Hur gott är inte en skiva färskt bröd som fortfarande är ljummen och som du dessutom har bakat själv? Och det bästa av allt är att gårdagens potatisrester används till något gott. Hur du gör brödet, berättar vi i detta recept.

Piroger 15.02.2021

Hemgjorda piroger - för utflykt, till mellanmål, som en snabbfixad lunch..

Pepparkaksmuffins 18.11.2020

Krämiga, mjuka muffins med kanel, ingefära och nejlika med smak av pepparkaka - perfekta till jul!