startsida > Recept > Baguetter
print

Baguetter

Frasig, fluffig och fantastiskt god - det perfekta tillbehöret vid grillning, utflykter och middagar

Med vårt recept behöver du inte ens knåda degen - du rör helt enkelt ihop den! Och, det krävs ingen speciell form eller plåt för att fixa formen på det avlånga brödet. Nej, vi gör snabbt och lätt vår egen baguetteform med hjälp av aluminiumfolie och bakplåtspapper. Det frasiga, mjuka, saftiga och försvinnande goda brödet - att matcha med grillat, till sallad, som den är till smör och ost (eller dippsås..) - är lättare än vad du tror att fixa själv!

Ingredienser

för 3 portioner
  dl mjöl
1  tsk salt
  tsk torrjäst
  dl ljummet vatten
Förberedelse
15 min förberedelse, 140 min jäsning, 25 min bakning
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Blanda 8.25 dl mjöl och 1 tesked salt i en bunke. Rör ner 7 gram torrjäst i 3.5 dl ljummet vatten och lös upp jästen helt. Tillsätt "jästvattnet" till mjölet och rör om med en träslev tills allt är blandat väl. Täck degen med en lätt fuktig handduk och låt den jäsa på en varm plats i cirka 2 timmar.

Formar för hembakade baguetter med aluminiumfolie och bakplåtspapper

Steg 2:

Efter cirka två timmar, lägg (med mjölade händer) degen på en mjölat underlag. Du behöver inte knåda degen ytterligare.

Dela degen i 3 delar och dra/sträck ut den till avlånga bröd - ja, baguetter helt enkelt. Täck en bakplåt med Toppits® bakplåtspapper. Forma två korvar av Toppits® aluminiumfolie i samma längd som bakplåten. Placera de 2 aluminiumrullarna under bakpappret så att 3 rännor av samma storlek formas på bakplåten och varje baguette får sin plats. Placera de 3 "bröden" på det skapade "baguettefacket" och täck med en lätt fuktad handduk. Låt plåten vila på en varm plats i ytterligare 20 minuter.

Steg 3:

Förvärm ugnen till 220°C (vi rekommenderar att använda varmluft). Fyll en ugnssäker skål med vatten och placera den på botten av ugnen.

Nybakade baguetter på bakplåtspapper med örtsmör

Steg 4:

Innan du sätter in plåten i ugnen och börjar baka bröden, pensla baguetterna flera gånger med vatten och pudra lätt med mjöl. Grädda bröden på den andra hyllan från botten sett i cirka 25 minuter. Klart! Vårt tips är att avnjuta det frasiga, nybakade, fantastiskt väldoftande brödet med örtsmör - hur du gör detta tillbehör finner du i receptet för vårt minibrytbröd. 

Bästa till rester!

Baguetterna kan förvaras i en Toppits® fryspåse i upp till 3 dagar. Om du förvarar dem på detta sätt förblir de mjuka på insidan och de blir inte torra. När det är dags att äta dem igen, sätt igång ugnen på 180°C och baka baguetterna i 5 minuter. Önskar du frysa baguetterna? Se våra tips här!

liknande recept

Hur gott är inte en skiva färskt bröd som fortfarande är ljummen och som du dessutom har bakat själv? Och det bästa av allt är att gårdagens potatisrester används till något gott. Hur du gör brödet, berättar vi i detta recept.

Fantastiskt frasig vegansk maräng fylld med äggfri lemoncurd

Söt och knaprig - med choklad och mandel!