startsida > Recept > Kantarellpizza bianco med crème fraiche
print

Kantarellpizza bianco med crème fraiche

Svenska skogarnas gula guld

Sen sommar eller tidig höst? En frasig kantarellpizza på säsongens svamp är lika god oavsett! Tillsammans med krämig, syrlig crème fraiche och nötig västerbottenost blir de smörsteka kantarellerna en lite lyxigare fredagspizza än den klassiska vesuvion. Rena smaker, ren njutning.

Ingredienser

för 4 portioner
   Pizzadeg
25  g jäst
  dl vatten (37 grader)
2  msk olivolja
½  tsk salt
6  dl vetemjöl
   Pizzatopping
400  g kantareller
3  msk smör
½  tsk salt
½  tsk svartpeppar
4  dl crème fraiche
1   rödlök
5  dl västerbottenost
   färsk timjan
Förberedelse
25 min (+ 70 min degbakning)
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Börja med att förbereda pizzadegen. Smula jästen i en rejäl bunke och tillsätt sedan det ljumna vattnet tills det att jästen lösts upp.

Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl, och knåda sedan degen tills den blivit smidig. Strö över lite mjöl, täck bunken med Toppits® plastfolie och ställ för att jäsa i ungefär en timme.

Steg 2:

Under tiden som du väntar på att degen ska jäsa klart förbereder du toppingen. Rensa svampen, och stek den på låg värme tills all vätska försvunnit. Tillsätt därefter smör, salt och peppar.

Skär löken i tunna cirklar.

Pizzadeg med kantareller och crème fraiche

Steg 3:

När degen jäst klart, ta upp den ur bunken och lägg den sedan på en ugnsplåt du täckt med Toppits® nya bakplåtspapper med glidfri undersida. På så sätt kan du kavla ut degen direkt på plåten utan att pappret glider rundor.

Ugnsbakad pizza med kantareller och crème fraiche

Steg 4:

Smeta ut crème fraiche över bottnen, häll över den rivna osten, de stekta kantarellerna och toppa med rödlök. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. När pizzan är färdigbakad, toppa med rosmarin. Njut!

Tips:

Behöver du inte all deg för stunden? Passa på att frysa ner den så att nästa pizzabak går på ett kick!

Kavla ut och forma den deg du inte tänker baka till färdiga pizzabottnar innan du fryser in dem i Toppits® aluminiumfolie, så går upptining snabbare och smidigare.

liknande recept

Smörig, krispig potatis direkt från ugnen - en klassiker som aldrig går ur tiden

Pumpasoppan är en av våra absoluta favoriträtter i höst - gott, blligt och svinnsmart. Med små medel och våra knep piffar du enkelt upp den med toppings av överblivna rester och lagar en jättegod soppa att njuta av under kalla dagar. 

Fixa enkelt hemma i din egen ugn!