startsida > Tips & Tricks > Favoriten i hushållet - bakplåtspapper: tips och tricks för hur du använder den mångsidiga hjälpen
print

Favoriten i hushållet - bakplåtspapper: tips och tricks för hur du använder den mångsidiga hjälpen

Bakplåtspapper på rulle kan användas på fler sätt än du tror. Med rätt teknik kan du göra om det till muffinsformar eller klippa till det så att det passar perfekt i din runda kakform. Läs vidare, och lär dig mer.

Bakplåtspapper på rulle. Kanske inte det mest spännande hjälpmedlet i köket, men absolut en av de mest användbara: det går att använda till så mycket mer än vad du kan tänka dig. Glömt att köpa muffinsformar? Räddaren i nöden: bakplåtspapper på rulle. Letar du efter det perfekta underlaget att kavla ut din deg på? Räddaren i nöden: bakplåtspapper på rulle. Vill du klä en rund kakform? Räddaren i nöden – ja, du har säkert redan gissat det: bakplåtspapper på rulle.

17. Oktober 2021, 07:12
Klipp ditt bakplåtspapper för runda bakformar på rätt sätt.

Tips nummer 1: Klipp till en rundel av bakplåtspappret

Känner du till problemet? Du bakar en kaka och sedan klibbar smeten fast i kakformen. Eller så lossnar inte kakbottnen från formen. Det är här vi kommer in med tips nummer ett: klipp till en perfekt rundel av ditt Toppits® bakplåtspapper på rulle! Lägg sedan cirkeln i kakformen så lovar vi att du slipper fastbrända kakor.

Så här gör du:

  1. Vik bakplåtspappret en gång på mitten så att du får två halvor.
  2. Vrid pappret så att du har kortsidan mot dig och vik det sedan en gång till så att du får två halvor.
  3. Vik pappret ytterligare en gång diagonalt mot de vikta kanterna så att du får en slät strutliknande form med spetsig ände. 
  4. Placera nu den spetsiga änden på mitten av den runda kakformen och klipp av pappret som sticker ut över kanten. Klart!

Tips nummer 2: Muffinsformar av bakplåtspapper

Nästa tips:bakplåtspapper i stället för muffinsformar! Du är äntligen klar med muffinssmeten, och det som kvarstår är endast att fylla muffinsformarna med denna innan du skjutsar in plåten i den redan varma ugnen. Det är då du märker: muffinsformarna är slut. Ta det lugnt - så länge du har bakplåtspapper har vi en lösning. Klipp små rutor av Toppits® bakplåtspapper på rulle, och tryck sedan ner dessa i muffinsplåtens hål. Tänk på att rutorna ska vara lite större än de hål de ska i. Tipset är inte bara praktiskt - resultatet blir dessutom rustika, fina muffinsformar passande för hembakat!

Gör jobbet enklare med glidfritt bakplåtspapper och få det perfekta bakresultatet.

Tips nummer 3: Bakplåtspapper som underlag

Att ha ett perfekt underlag till degen du ska kavla ut är svårt. Att strö mjöl över arbetsytan är ett alternativ, men då riskerar du också att få mjöl över hela köket. Vårt alternativ: använd Toppits® bakplåtspapper med glidfri undersida. Tack vare den innovativa, glidfria undersidan håller sig pappret på plats medan antistickstrukturen gör att degen inte klibbar fast. För enkel och smidig bakning.

Mer inspiration

Sätt färg på julens godisbuffét! Med vårt enkla recept gör du en egen kristyr färgsatt med överbliven rödbetsjuice och överblivet matchapulver som garanterat kommer lysa upp bland julgodiset.

Bakade bullar och färskt bröd utan lång jäsning - tack vare frysen

Full njutning - gourmetmåltider på hemmaplan