startsida > Recept > Marinerat fläsk med mustig marinad
print

Marinerat fläsk med mustig marinad

Läcker grillglädje

Att lyckas med den egengjorda marinaden är ett konsstycke - men om du gör den rätt har du mycket att vinna! Marinaden sätter inte bara sin unika smakprägel på köttet, utan gör den även väldigt mycket saftigare. Du hjälper ditt grillade kött till nya smakhöjder, helt enkelt.

Ingredienser

för 4 portioner
800  g fläsk
75  g senap
25  g akaciahonung
100  kvist rosmarin
5  g timjan
15  g gurkmejapulver
1  tsk vitlökspulver
15  g vitpeppar
25  g mald koriander
50  ml olivolja
50  ml vatten
Förberedelse
3 h
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Hacka örterna fint och lägg i en skål. Tillsätt honung, senap, olja och vatten och blanda till en jämn massa.

Steg 2:

Stryk blandningen över fläskfiléerna, stoppa i en återförslutningsbar Zipper®-påse och låt marinera i ungefär 2-3 timmar.

Steg 3:

Tvätta av marinaden från fläskfiléerna innan du lägger köttet på grillen. Grilla och njut de mustiga filéerna tillsammans med en krämig potatisgratäng eller grillade grönsaker - eller både och!

liknande recept

Grönkålspaj 26.11.2020

Krämig paj med grönkål, grädde och ost - perfekt att laga på julens rester!

Nyttig och enkel mat för varma dagar - fräscha wraps att ta med

Pumpasoppan är en av våra absoluta favoriträtter i höst - gott, blligt och svinnsmart. Med små medel och våra knep piffar du enkelt upp den med toppings av överblivna rester och lagar en jättegod soppa att njuta av under kalla dagar.