Marinerat fläsk med mustig marinad

Läcker grillglädje

Att lyckas med den egengjorda marinaden är ett konsstycke - men om du gör den rätt har du mycket att vinna! Marinaden sätter inte bara sin unika smakprägel på köttet, utan gör den även väldigt mycket saftigare. Du hjälper ditt grillade kött till nya smakhöjder, helt enkelt.

Ingredienser

för 4 portioner
800  g fläsk
75  g senap
25  g akaciahonung
100  kvist rosmarin
5  g timjan
15  g gurkmejapulver
1  tsk vitlökspulver
15  g vitpeppar
25  g mald koriander
50  ml olivolja
50  ml vatten
Förberedelse
3 h
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Hacka örterna fint och lägg i en skål. Tillsätt honung, senap, olja och vatten och blanda till en jämn massa.

Steg 2:

Stryk blandningen över fläskfiléerna, stoppa i en återförslutningsbar Zipper®-påse och låt marinera i ungefär 2-3 timmar.

Steg 3:

Tvätta av marinaden från fläskfiléerna innan du lägger köttet på grillen. Grilla och njut de mustiga filéerna tillsammans med en krämig potatisgratäng eller grillade grönsaker - eller både och!

liknande recept

Saftig och härlig paj direkt från plåten

Det knapriga knäcket som med röror blir en delikatess

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.