startsida > Recept > Laga mumsiga fritters av boveteresterna
print

Laga mumsiga fritters av boveteresterna

Det är inte alltid så lätt att bestämma rätt mängd vid tillagningen av bovete. Ofta hamnar för mycket av dessa gryn i kastrullen. Med rätt förvaring av resterna, kan du nästa dag laga goda vegetariska fritters.

Alla som älskar bovete, se hit! Det glutenfria grynalternativet innehåller inte bara förstklassigt protein och en massa viktiga näringsämnen, utan går även snabbt att tillreda, förvara och återanvända. Du kan enkelt förvara ditt nykokta bovete i kylen täckt med lite plastfolie och hålla det fräscht. De nästföljande dagarna tar du bara fram resterna och lagar jättegoda fritters av dem! Topping över salladen, burgare eller partysnack - vegobiffar finns i många olika varianter, som med säkerhet passar för alla smaker!

Här kommer ett enkelt recept på hur du gör goda fritters av dina boveterester:

Ingredienser

för 2 portioner
125  ml bovete
125  ml vatten
½  msk salt
½   lök
1  tsk sojasås
1  msk olja
   vitlök
Förberedelse
30 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Lägg det förkokta bovetet i en stor skål.

Steg 2:

Hacka löken i små tärningar och rör ner den med mjöl och sojasås i bovetet och smaka av med vitlök. Knåda ihop röran.

Steg 3:

Forma 3 biffar med fuktiga händer. Värm upp oljan i en stekpanna och stek dina bovetefritters gyllenbruna i ca 5-8 minuter på varje sida.

Nu är dina mumsiga, vegetariska och även veganska fritters av boveteresterna klara. Visst är det här ett smart sätt att använda resterna på! Om du råkar hitta lite salladslök, paprika, svamp och andra matrester i kylen som du bör använda, kan du alltid laga goda frittersvarianter av dem.  Skär bara resterna i småbitar och rör ner i boveteröran, smaka av och tillsätt eventuellt lite mjöl för att binda ihop röran.

Om du får fritters över kan du snabbt och lätt lägga in dem i kylen övertäckta med Toppits® plastfolie och ta fram i flera dagar när du blir sugen på något gott! Ett annat alternativ: Om du vill njuta av dina bovetefritters vid ett senare tillfälle, kan du frysa in dem i en SafeLoc®-fryspåse med dubbelförslutning.

Och för att du inte ska glömma bort vad som ligger och väntar på dig i frysen, laddar du bara gratis ner vår Toppits® Foodsaver®-app: Den ger dig en överblick över frysens innehåll och påminner dig dessutom om när det är dags att använda matvarorna.

All information om infrysning hittar du på vår webbsida. Här finns det många tips och tricks att ta del av: från hur du fryser in ägg till hur du fixar ditt eget förråd av ingefärsshots och har liggande i frysen! Ta en titt!

liknande recept

Somriga smaker på grillen

Den klassiska och italienska förrätten är perfekt för grönsaksrester

Ligger det rester av blomkål och väntar på dig i kylen? Med detta recept lagar du enkelt en god och nyttig pizzavariant av dina överblivna grönsaker.