startsida > Recept > Korvbröd
print

Korvbröd

Baka enkelt egna saftiga, stora och gyllene korvbröd till kvällens bbq

Ett torrt, litet bröd som mer är ett nödvändigt ont för att undvika att dressing och rostad lök rinner av korven? De dagarna är över! Med vårt recept på hembakade korvbröd kommer du få ett himla saftigt och generöst bröd med en perfekt krispig yta som inte bara är ett komplement, utan faktiskt förhöjer smakupplevelsen. Här får du hela 24 korvbröd - perfekt att frysa ner till kommande grillkvällar, hajkar, utflykter och sommarfester. 

Ingredienser

för 24 portioner
50  g jäst
3  dl vatten
3  dl mjölk
½  dl rapsolja
2  tsk salt
2  tsk socker
12  dl vetemjöl
Förberedelse
2 timmar
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Ljumna upp vatten och mjölk och lös upp jästen. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. 

Steg 2:

Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. 

Steg 3:

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 24 bitar. Forma till avlånga korvbröd, lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Täck plåtarna med plastfolie och låt läsa ytterligare 45 minuter. 

Hembakat_korvbröd_med_ketchup_senap_på_baklåtspapper_från_Toppits

Steg 4:

Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med vatten och grädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter eller tills de fått färg.

Låt svalna på galler under bakduk. Skär sedan ett snitt längs långsidan på bröden och fyll med valfri (helst grillad) korv (vego, chorizo..) och klassiska tillbehör som rostad lök, ketchup, finhackad vitkål, senap.. Eller varför inte testa något nytt som exempelvis kimchi istället för hackad, inlagd gurka eller guacamole istället för ketchup? 

Bästa till rester!

Så du får korvbröd över efter grillkvällen? Perfekt! Se till att frysa ner bröden så snart som möjligt, så att de bevarar sin färskhet och inte blir torra.

Frys ner dem i täta fryspåsar: Toppits® fryspåsar har en slitstark specialfolie i tre skikt som ger ett säkert skydd mot frysbränna. Korvbröden håller sig fräscha i cirka 12 månader i din frys. Ladda gärna ner vår Foodsaver App (helt gratis!) som hjälper dig hålla koll på innehållet i din frys och gör det lättare att undvika matsvinn.

liknande recept

Kalljästa bullar 16.04.2020

Nybakta frallor till frukosten

Vackra och hållbara muffinsformar med Toppits® bakplåtspapper