startsida > Recept > Dessert i glas: Jordgubbar möter kokosmjölk
print

Dessert i glas: Jordgubbar möter kokosmjölk

Äntligen är den här igen: Jordgubbssäsongen står inför dörren. Vad kan väl passa bättre, än att göra en mumsig dessert av de söta gubbarna!

Aromatiska jordgubbar möter fyllig kokosmjölk – visst låter det underbart? Det är det också! Detta recept innehåller nämligen allt som en supergod dessert ska innehålla:  Den ojämförliga fräschheten hos våra säsongsjordgubbar, kokosmjölkens nötiga arom och den lätta sötman från vispad grädde.

Desserten i glas går utmärkt att förbereda och är en fantastisk överraskning för den kommande mors dag.

Så här gör du denna dessertdröm. När den ställs fram på bordet kommer den att försvinna i ett nafs!

Ingredienser

för 4 portioner
   För jordgubbskrämen:
300  g jordgubbar
50  ml grädde
150  ml kokosmjölk
1  msk lönnsirap
   För toppningen:
150  ml grädde
1  tsk vaniljsocker
Förberedelse
30 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Såhär gör du

Steg 1: 

Börja med att blanda ihop jordgubbar med 50 ml flytande grädde, kokosmjölk och lönnsirap. Det gör du snabbast och enklast i en matberedare eller med stavmixer.

Steg 2:

Häll grädden för toppingen i en skål och vispa inledningsvis på lägsta hastigheten, samtidigt som vaniljsockret tillsätts.

Steg 3:

Fyll glasen med jordgubbskrämen. Därefter fördelar du med hjälp av en spritspåse den vispade grädden på krämen. Dekorera med färska jordgubbar och chokladströssel. Et voilà, din jordgubbsdessert är klar!

Ställ de fyllda glasen i kylen tills det är dags att servera dem, gärna övertäckta med Toppits® Stretch Tops. Då bibehålls aromen och desserten i glas håller sig somrigt fräsch och oemotståndligt fruktig!

 

Vill du ha ytterligare ett mumsigt recept och göra dina favoritpersoner kulinariskt hänförda? Då kan du testa receptet på vår äppelpaj! Och om du inte kan få nog av jordgubbar, kanske vi kan fresta dig med denna runda jordgubbstårta? Mycket nöje vid tillagningen!

liknande recept

Delikata muffins med en touch av Grekland

Nyttig och enkel mat för varma dagar - fräscha wraps att ta med

Ren och simpel grillnjutning