startsida > Produkter > Plastfolie

Plastfolie

Förvaring på ett enkelt sätt med Toppits® plastfolie

Med den praktiskt självhäftande plastfolien från Toppits® kan du enkelt hålla din mat fräsch ännu längre. Oavsett om det gäller frukt, sallad eller grönsaker - den flexibla, mjuka specialplastfolien i treskikt fäster extra bra och bevarar både smaker och vitaminer optimalt.

Förpackningens smidiga easy-cut-system gör att användningen av Toppits® plastfolie blir smidig och enkel. Den ergonomiska förpackningen har en perfekt integrerad avrivningssåg - att riva av en bit plastfolie från Toppits® är otroligt enkelt.

Dessutom är Toppits® nya plastfolie tillverkad från 70% återvunna resurser!

Plastfolie håller salladen fräsch längre

Fördelar med Toppits® plastfolie

 • checkFrån 70% återvunna resurser
 • checkEasy-Cut-System och ergonomisk förpackning för enkel avrivning
 • checkDen självhäftande treskiktsspecialplastfolien fäster optimalt och hjälper till att behålla matens smaker och näringsämnen längre
 • checkEnkelt att hitta början av rullen - fäst foliens kant i förpackningen
 • checkHygienisk klickförslutning
 • checkIntegrerad rullhållare - håller rullen på plats i förpackningen
Plastfolie kan användas vid all typ av matlagning

FÖRPACKNINGSSTORLEKAR

 • Beskrivning
  Längd
  Bredd
 • Plastfolie
  50 m
  32,5 cm
 • Plastfolie XL (extra bred)
  20 m
  44 cm

Tips för användning av plastfolie

Plastfolie och kylskåp - den optimala fräschhetskombon

Den transparenta plastfolien är ett riktigt allroundvapen! Har du några rester kvar efter middagen? Grönsaker, kött eller pasta? Väl täckta med plastfolie och förvarade i kylskåp håller sig dina livsmedel fräscha i dagar. Dessutom går måltider baserade på rester snabbare att tillaga och är också billigare. 

Mat som förvaras öppet och utan skydd torkar ut snabbt och tappar både smaker och textur. Med Toppits® plastfolie och ett mörkt och kallt förvaringsutrymme säkerställer du att maten behåller sina ursprungliga smaker och näringsämnen längre.

Förresten: om du inte klarar av att äta upp maten under tiden du förvarar den i kylen har vi en annan lösning. Lär dig hur du förvarar och bevarar dina rester i frysen!

Plastfolie skyddar mot odörer och obehagliga lukter

Med Toppits® plastfolie kan du enkelt förhindra att oönskade lukter från dina livsmedel bildar odörer i kylskåpet eller i ditt kök. Se till att linda in ost och liknande starkt doftande produkter i plastfolie innan förvaring i kyl.

Maten kommer inte bara att hålla längre, utan utvecklingen av lukter förminskas avsevärt och annan mat i kylen tar inte upp någon bismak från dofterna.

Plastfolie: en praktisk kompanjon på sommaren

Toppits® plastfolie förlänger livsmedels hållbarhet och är idealisk för lagring, förvaring och fräschhållning av mat i köket. Men, även utanför köket är den transparenta plastfolien en väldigt praktisk hjälpreda. Om du använder den under en sommarbrunch och picknick utomhus, till exempel.

Från 70% återvunna resurser

Toppits® nya plastfolie är tillverkad från 70% återvunna resurser. Basen för produktionen är organiska rester från livsmedelsproduktionscykeln, vilka förädlas för Toppits® plastfolie genom en innovativ process som skapar vår mest hållbara plastfolie hittills!
Men, vårt mål är successivt öka andelen återvunnet material i vår plast för på detta sätt spara på oljereserver och på så sätt skydda miljön. Vi är redan på god väg och arbetar hårt och intensivt för ytterligare förbättring och utveckling.

Den perfekta förberedelsen

Har du av ren passion, och kanske hunger, förberett för mycket mat för dina gäster? Efter brunchen, gör det till en vana att täcka all överbliven mat med plastfolie så att du enkelt kan fortsätta njuta av alla rester de kommande dagarna. Du gör en insats för miljön, din plånbok och kastar inte bort helt duglig mat i förtid.

Mer inspiration

Bakplåtspapper på rulle kan användas på fler sätt än du tror. Med rätt teknik kan du göra om det till muffinsformar eller klippa till det så att det passar perfekt i din runda kakform. Läs vidare, och lär dig mer.

Full njutning - gourmetmåltider på hemmaplan

Förvaring på rätt sätt med Toppits®: skafferiet

Relaterade produkter

Överdragshättor

Med Toppits® överdragshättor kan du vara säker på att du alltid har rätt hjälp i köket för smidig förvaring av, och säkert skydd för, ...

Aluminiumfolie

Med Toppits® aluminiumfolie skyddas smaker och näringsämnen i din mat effektivt. Tack vare det dubbla vaxkakemönstret och speciallegeringen är ...

Stekpåsar 2-in-1

Med Toppits® 2-in-1 stekpåsar kan du skonsamt laga din mat i både ugn och mikrovågsugn utan att tillsätta fett. Den praktiska OptiVit®-ventilen reglerar ...

Beeswax-överdrag

Toppits® Beeswax-överdrag - tack vare bina. I bikupan ger deras vax skydd och stabilitet - fördelar som även våra bivaxövedrag ger. Toppits® ...