startsida > Tips & Tricks > Frysa in paprika - på rätt sätt
print

Frysa in paprika - på rätt sätt

Paprikan är inte bara vacker - den är också väldigt god! Vilken tur att den färgglada grönsaken är så lätt att frysa in.

Att frysa paprika är väldigt enkelt: den krispiga, färgglada grönsaken kan stoppas i frysen utan att tappa smaker - och du slipper förvälla den. Med våra tips hjälper vi dig, steg för steg, med hur du enkelt förlänger pepparns hållbarhet genom att frysa in den, så har du alltid paprika där hemma, redo att använda i din matlagning.

10. Maj 2020, 19:37 Uhr

Vad du behöver för att frysa in paprika:

Infrysning av paprika - steg för steg:

1. Tvätta och skär paprika

Tvätta och torka paprika, ta bort stammen och skrapa bort fröna.Skär sedan den rensade paprika i kuber, bitar eller skivor.

2. Frys in paprika

Lägg i lämpliga mängder (beroende på den avsedda användningen) paprika i en fryspåse. Tryck ut luften ur påsen och försegla fryspåsen lufttätt med hjälp av en Toppits®-frysklämma. Paprikan är nu redo för frysen!

3. Hållbarhet för paprika i frysen

Fryst paprika kan förvaras i 6 månader i frysen. Och, så att du inte glömmer bort din paprika i frysen (till en salsa, i en chiligryta..) - använd vår Foodsaver App!

4. Fryst paprika i matlagning

Det är enkelt: fryst paprika kan användas i matlagning eller stekas utan att avfrostas. Om du vill använda din paprika rå, tina den ett tag innan du slänger ner den i exempelvis en sallad. 

Frysa ner och förvara paprika i safelocpåsar från Toppits

Rekommenderade produkter

Mer inspiration

Zucchini smakar toppen fylld, i soppor, wok eller som grönsaksspagetti: zoodles! Köpte du för mycket? Frys in!

Innan de övermogna bananerna slängs i papperskorgen räddar vi dem och stoppar dem i frysen. Mogna bananer är perfekta för glass, smoothies och muffins. Sluta släng, var svinnsmart - det är vårt motto!

Extrapris på smör? Slå till! Du behöver inte använda hela biten direkt. Kanske blir det örtsmör över vid grillningen? Inga problem - frys in och använd senare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.