startsida > Tips & Tricks > Frysa in paprika - på rätt sätt
print

Frysa in paprika - på rätt sätt

Paprikan är inte bara vacker - den är också väldigt god! Vilken tur att den färgglada grönsaken är så lätt att frysa in.

Att frysa paprika är väldigt enkelt: den krispiga, färgglada grönsaken kan stoppas i frysen utan att tappa smaker - och du slipper förvälla den. Med våra tips hjälper vi dig, steg för steg, med hur du enkelt förlänger pepparns hållbarhet genom att frysa in den, så har du alltid paprika där hemma, redo att använda i din matlagning.

10. Maj 2020, 19:37

Vad du behöver för att frysa in paprika:

Infrysning av paprika - steg för steg:

1. Tvätta och skär paprika

Tvätta och torka paprika, ta bort stammen och skrapa bort fröna.Skär sedan den rensade paprika i kuber, bitar eller skivor.

2. Frys in paprika

Lägg i lämpliga mängder (beroende på den avsedda användningen) paprika i en fryspåse. Tryck ut luften ur påsen och försegla fryspåsen lufttätt med hjälp av en Toppits®-frysklämma. Paprikan är nu redo för frysen!

3. Hållbarhet för paprika i frysen

Fryst paprika kan förvaras i 6 månader i frysen. Och, så att du inte glömmer bort din paprika i frysen (till en salsa, i en chiligryta..) - använd vår Foodsaver App!

4. Fryst paprika i matlagning

Det är enkelt: fryst paprika kan användas i matlagning eller stekas utan att avfrostas. Om du vill använda din paprika rå, tina den ett tag innan du slänger ner den i exempelvis en sallad. 

Frysa ner och förvara paprika i safelocpåsar från Toppits

Rekommenderade produkter

Mer inspiration

Så här bevarar du färskheten på den kokta broccolin i frysen.

Zucchini smakar toppen fylld, i soppor, wok eller som grönsaksspagetti: zoodles! Köpte du för mycket? Frys in!

Ingen sommar utan ananas! Vi visar dig hur du kan förportionera och frysa in denna exotiska frukt. Då har du alltid fryst ananas redo att ta fram för en mumsig frukostskål, somriga cocktails och hälsosamma smoothies.