startsida > Produkter > Flower Muffins

Flower Muffins

För stora och små läckerheter

Ät med ögonen! Från sött till matigt, delikat till dekorativt: dessa blomformade muffins blir höjdpunkten på ett bord dukat med kärlek.

Redan under bakningen är de blomformade muffinsformarna en fröjd för både öga och fantasi. De vackra blomformarna är inte bara väldigt stabila utan även enkla att fylla.

Efter bakningen serveras muffinsen bäst i sina formar - en njutning för både öga och gom.

Frisches Ei wird in eine Schüssel gegeben

Fördelar med Toppits® Flower muffins

 • checkDekorativ blomform
 • checkVärmetåliga upp till 220°C
 • checkKlibbar inte och fettet tränger inte igenom
 • checkHög formstabilitet
Frau freut sich über leckere Muffins

Förpackningsstorlekar

 • Beskrivning
  Höjd
  Innehåll
  Format
 • Minimuffins
  3 cm
  45 st
  Ø 4,5 cm
 • Muffins
  4
  36 stycken
  Ø 7 cm

Tips för användning av muffinsformar 

Lätt, luftig muffinssmet 

Perfekta muffins är lätta och luftiga. Knepet för att lyckas med en sådan smet är att röra om den väl. Sedan handlar det om att blanda sockret med de flytande (till exempel smör eller ägg) ingredienserna.

Först därefter rör du ner mjölet. För att smeten ska jäsa bra i de blomformade muffinsformarna behövs ett jäsmedel, till exempel bakpulver. Det går också bra att använda bikarbonat om smeten innehåller syra, till exempel från frukt eller yoghurt.

Mjölet och jäsmedlet blandas försiktigt ner så att fina, vita toppar av mjöl syns i smeten. Se till att inte blanda ingredienserna för kraftigt - då får du torra och hårda muffins. Om smeten blir för tjock kan du tillsätta lite mjölk. 

För att baka ännu godare muffins är det nu dags att tillsätta eventuella smakförhöjare - bär eller choklad passar perfekt!

Enkel fyllning av blomformade muffinsformar 

Med ett par små knep kan du enkelt underlätta fyllningen av muffinsformarna. Många typer av smet är exempelvis praktisk att hälla i blomstermuffinsformarna med hjälp av en såsslev.

Lite mer avancerat är att fylla dem med hjälp av två skedar. Den ena skeden används för att portionera upp smeten, och med den andra skeden stryks överflödig smet bort, så att muffinsformarna förblir rena.

Toppings för dessertmuffins 

Att dekorera söta muffins kan vara en hel konstart. Har du inte tid för omständliga kompositioner? Här är en enkel variant som får muffins att glänsa på buffetbordet:

Några minuter innan gräddningen är klar tar du ut de blomformade muffinsformarna från Toppits® ur ugnen. Placera en marshmallow på varje muffins och sätt tillbaka plåten i ugnen. Marshmallowsen smälter snabbt av hettan och lägger sig som en enkel, men imponerande och spännande topping över muffinsen.

Mer inspiration

Sätt färg på julens godisbuffét! Med vårt enkla recept gör du en egen kristyr färgsatt med överbliven rödbetsjuice och överblivet matchapulver som garanterat kommer lysa upp bland julgodiset.

Bakplåtspapper på rulle kan användas på fler sätt än du tror. Med rätt teknik kan du göra om det till muffinsformar eller klippa till det så att det passar perfekt i din runda kakform. Läs vidare, och lär dig mer.

Bakade bullar och färskt bröd utan lång jäsning - tack vare frysen

Relaterade produkter

Aluminiumformar

Toppits® runda aluminiumformar är perfekta för små pajer till buffén, eller för goda bakverk och småkakor till fikan eller utflykten. Dina mazariner ...

Bakplåtspapper, rulle

Bakning är skoj - om det inte hade varit för bakplåtspapprets ständiga glidande och rullande. Det vill ju aldrig ligga still! Men, nu har vi lösningen: ...

Paj- och bakform

Laga till, frys in, värm upp och servera. Med Toppits® paj- och bakform blir degen enkelt botten till en frasig, matig broccolipaj och smeten en härligt ...

Bakformar

Toppits® klassiska runda bakformar i vitt papper passar för bullar och kakor, stora som små - ditt bullbak blir lekande lätt!

Kanelbullar fyllda ...