Är fryspåsar återanvändbara?

Toppits® fryspåsar är praktiska hjälpmedel i vardagen för att frysa mat säkert, snabbt och smidigt. Både våra vanliga standardfryspåsar och SafeLoc®-fryspåsarna från Toppits® låter dig dela upp maten i portioner innan den fryses in, vilket gör den efterföljande upptiningen så mycket snabbare. SafeLoc® 1l fryspåsarna är också populära för flygresor, eftersom de är perfekta för att förvara vätskor i handbagaget. Så för att svara på frågan om våra fryspåsar är återanvändbara - absolut!

Hur återanvänder jag fryspåsar?

Toppits® fryspåsar är starka och hållbara nog att frysa mat säkert utan att frysbränna uppstår i frysen, och de kan användas om och om igen. Om påsen går att använda igen eller ej beror på följande punkter:

• de livsmedel fryspåsarna används till

• hur pass grundlig rengöringen varit

• din tolkning av renhet

Återanvändbara fryspåsar

Att återanvända fryspåsar är lättare och mer hygieniskt när de användts till bröd eller andra fasta, torra livsmedel jämfört med när de använts till vätskor eller väldigt fet mat. Men, även då kan Toppits® fryspåsar användas flera gånger om - förutsatt att de rengörs noggrant efter användning. Och, om du på nåt sätt känner att påsen känns ofräsch (luktar illa, har en konstig nyans) och ohygenisk rekommenderar vi att du kastar den.

Tips för att rengöra fryspåsar

Att rengöra fryspåsar efter användning är väldigt enkelt: skölj dem i varmt vatten. Detta säkerställer att påsen är ren och redo att återanvändas. Efter tvätt/ursköljning ska fryspåsen torkas och helst återanvändas direkt. Rena diskhanddukar är bra att torka med, men att torka över ett diskställ fungerar också perfekt.

Rekommenderade produkter