startsida > Tips & Tricks > Planera och ordna en perfekt picknick
print

Planera och ordna en perfekt picknick

Ge variation åt den somriga och goda maten - perfekt som buffé

Äntligen sommar – äntligen härligt, soligt väder som bäddar för aktiviteter utomhus. finns Visst finns det nästan inte något bättre än en avslappnad picknick eller barbecue Och ärligt talat, det finns inget bättre än en avslappnad picknick eller grillning med goda snacks och bra musik tillsammans med vänner? För att dina picknickar ska bli ännu bättre i år delar vi med oss av några praktiska idéer och tips samt checklista för att du enklare ska kunna packa väskan eller picknickkorgen och bjuda på en buffé med ännu fler smaker.

14. Juli 2021, 13:56

Tips 1: Transportera saftig frukt utan att det kladdar eller läcker

Att vara på picknick innefattar så mycket mer än att bara äta några bär eller en baguette med pålägg. Särskilt på sommaren gäller det att passa på att ta med sig så mycket färsk frukt som möjligt. Saftiga persikor, ananas, mango eller kiwi - perfekt frukt att skära upp i mindre bitar för en boost av vitaminer och smaker. Lika gott att äta för sig som mixade i en fruktsallad. Skär frukten hemma, och lägg den sedan i en återförslutningsbar Zipper®-plastpåse från Toppits®. Påsen är slitstark specialfolie är stabil och håller verkligen tätt, så att även den saftigaste och kletigaste picknickmaten kan tas med i väskan utan problem.

Tips 2: Det som inte äts upp, tas enkelt med hem igen

Känner du igen det? Det spelar ingen roll om det är för en barbecue eller en picknick: att beräkna den rätta mängden mat är nästan omöjligt, och ibland blir lösningen att kasta det i soporna. Lösningen? Våra praktiska Toppits® Zipper®-plastpåsar hjälper dig! Enligt mottot ”More is more” kan du ta med dig så mycket mat som du vill, och du slipper matsvinn. Ta med dig resterna hem istället, och njut av dem på hemmaplan. Dragkedjan på påsen är av hög kvalitet, och genom det tysta zzzzzzip-ljudet stänger du enkelt påsen med en tät förslutning, om och om igen.

Tips 3: Hållbar förvaring med bivaxöverdrag

En rejäl och stor picknick är den bästa anledningen till att använda våra Toppits® -bivaxdukar. Du kan använda de återanvändbara bivaxdukarna av ekologisk bivax, ekologisk bomull och traditionellt skördad tallharts, för att hållbart och säkert förpacka läckerheter som till exempel smörgåsar med pålägg, ännu oskalade grönsaker, ost eller frukt.  Toppits®-bivaxdukar lämpar sig också under picknicken bäst för att skydda alla söta snacks mot objudna gäster som getingar eller andra insekter.  Dessutom kan du avstå från engångsservis genom att du lindar in servisen i bivaxdukarna och därmed gör att servisen kan transporteras säkert.  Har du redan provat?

Checklista inför picknicken – detta ska du ha med dig

Ja, det spelar nog inte någon roll hur länge vi planerar - alltid är det något som glöms till picknicken eller grillningen! För att undvika att detta händer ger vi dig nedan en checklista, som du kan bocka av för att se att du har allt på plats och är förberedd varje gång hungern sätter in.

 

O Picknickväska

O Tallrikar samt koppar/glas och bestick

O Stor filt

O Plockmat, t.ex. grönsaksstavar, frukt, ost..

O Matigare, ordentliga snacks som wraps eller en quiche

O Sallad, till exempel sommarsallad med rostade kikärter

O Något sött att runda av med, till exempel kanelbullar, kardemummabullar eller jordgubbspaj

O Mycket viktigt: tillräckligt med dryck

O En kökshandduk eller näsdukar (för spill, som duk, för snoriga näsor och skitiga fingrar)

O En överdragshätta (mot insekter och uttorkning)

O En spellista med de bästa feel good-låtarna för härlig stämning + eventuella externa högtalare

Har du checkat av varje punkt på listan? Då är du redo för en underbar picknick med vänner och familj!

Om du vill ha fler tips på hur du bäst tar vara på överbliven mat från picknicken kan du läsa våra tips för infrysning av frukt.

Ha en härlig picknick och lycka till!

Rekommenderade produkter

Mer inspiration

Oavsett om du använder den som garnering, i en sallad eller i en smoothie - spenat är nyttigt OCH gott. Med våra tips och tricks kan du förvara den på bästa sätt och hålla den fräsch längre.

Full njutning - gourmetmåltider på hemmaplan

Håller du dig frisk med hjälp av hälsosamma juicer, men låter fruktköttet hamna i soporna? Använd de vitaminrika resterna med våra tips!