startsida > Recept > Pannkakor i muffinsformar
print

Pannkakor i muffinsformar

Pannkaksmuffins - enkelt och kladdfritt med Toppits®

Pannkakor - den goda, klassiska barndomsfavoriten du aldrig blir för gammal för. Med grädde och bär är det ett måste för helgbrunchen; med svampstuvning blir det en perfekt vardagsmåltid. Prova att tillaga pannkakor i muffinsformar istället - perfekt för utflykter och picknickar. Lika gott, mindre kladd!

Ingredienser

för 12 portioner
250  g mjöl
2  tsk bakpulver
¼  tsk salt
2   ägg
3  dl mjölk (3%)
2  msk lönnsirap
2  msk smält smör
Förberedelse
40 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Förvärm ugnen till 190ºC. I en stor skål, blanda mjöl, bakpulver och salt.

Steg 2:

Addera ägg, smält smör och lönnsirap. Vispa, och häll sedan i mjölken och rör runt tills att alla ingredienser är blandade.

Steg 3:

Fördela smeten jämnt i Toppits® Stabila muffinsformar som du placerat i en muffinsplåt. Detta ger formarna extra stabilitet och gör att formarna blir varmare och därför bakar pannkaksmuffinsen bättre.

Steg 4:

Sätt in plåten i ugnen och baka i ungefär 20-25 minuter. Toppa med valfri frukt, choklad, nötter och varför inte lite grädde eller glass? På pannkakor funkar allt. Njut!

Goda pannkaksmuffins i muffinsformar med Toppits®

Bästa för rester:

Se till att göra dubbel sats så kan du frysa ner en omgång och plocka upp när suget faller på! Om du väljer att inte frysa ner muffinsen håller de sig ett par dagar i kylen. Se till att förvara dem i en lufttät burk eller i fryspåsar så att de inte tar åt sig av andra lukter och dofter.

liknande recept

Läcker minitårta i muffinsform

Baguetter 18.06.2020

Frasig, fluffig och fantastiskt god - det perfekta tillbehöret vid grillning, utflykter och middagar