print

Pannkakor i muffinsformar

Pannkaksmuffins - enkelt och kladdfritt med Toppits®

Pannkakor - den goda, klassiska barndomsfavoriten du aldrig blir för gammal för. Med grädde och bär är det ett måste för helgbrunchen; med svampstuvning blir det en perfekt vardagsmåltid. Prova att tillaga pannkakor i muffinsformar istället - perfekt för utflykter och picknickar. Lika gott, mindre kladd!

Ingredienser

för 12 portioner
250  g mjöl
2  tsk bakpulver
¼  tsk salt
2   ägg
3  dl mjölk (3%)
2  msk lönnsirap
2  msk smält smör
Förberedelse
40 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Förvärm ugnen till 190ºC. I en stor skål, mixa mjöl, bakpulver och salt.

Steg 2:

Addera ägg, smält smör och lönnsirap. Vispa, och häll sedan i mjölken och rör runt tills att alla ingredienser är blandade.

Steg 3:

Fördela smeten jämnt i Toppits® Stabila muffinsformar som du placerat i en muffinsplåt. Detta ger formarna extra stabilitet och gör att formarna blir varmare och därför bakar pannkaksmuffinsen bättre.

Steg 4:

Sätt in plåten i ugnen och baka i ungefär 20-25 minuter. Toppa med valfri frukt, choklad, nötter och varför inte lite grädde eller glass? På pannkakor funkar allt. Njut!

Goda pannkaksmuffins i muffinsformar med Toppits®

liknande recept

Vegetariska bollar med smak av Mellanöstern

Ren och simpel grillnjutning

Grillbufféns nyttiga paradrätt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten och användbarheten på webbsidan, för marknadsföringsändamål och sortimentsanalyser. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Mer detaljer om detta kan du ta reda på genom att klicka på knappen „Mer information“.