startsida > Produkter > Överdragshättor

Överdragshättor

Ett smidigt skydd - håller maten fräsch snabbt och enkelt

Med Toppits® överdragshättor kan du vara säker på att du alltid har rätt hjälp i köket för smidig förvaring av, och säkert skydd för, frukt, grönsaker och sallad. Tack vare den elastiska förslutningen passar hättorna perfekt oavsett storlek på behållare – från en liten skål med hallon till ett stort fat med sallad för hela familjen.

Tack vare de olika storlekarna på de elastiska skydden kan du med perfekt passform smidigt och säkert täcka de flesta skålar och fat. Detta är ett smart sätt att behålla din mat fräsch, och att skydda den från uttorkning.

Fräscha smaker och värdefulla näringsämnen bevaras längre tack vare Toppits® överdragshättor. Frukt, grönsaker och sallad förvaras säkert och din mat skyddas säkert från insekter.  

Fräsch sallad med jordgubbar

Fördelar med Toppits® överdragshättor

 • checkTäck enkelt och smidigt
 • checkSäkert och tätt skydd
 • checkElastisk förslutning
 • checkTät förslutning på alla material
Äpple i förvaring i påse

Förpackningsstorlekar

 • Beskrivning
  Innehåll
  Format
 • Överdragshättor
  5 stycken
  1 x Ø 26 cm, 2 x Ø 20 cm, 2 x Ø 14 cm

Tips för användning av Toppits® överdragshättor

Håll nyttig frukt och grönsaker fräscha längre

Det handlar inte bara om att stoppa frukt och grönsaker i kylen för att hålla dem fräscha under en lång tid: det rätta skyddet spelar också roll, då det bidrar till en hygienisk förvaring av din mat.

Toppits® överdragshättor skyddar dina goda grönsaker, frukt och sallad från externa dofter, smaker och bakterier som kan florera i ditt kylskåp. Smuts och fukt hålls enkelt och säkert borta. Överdragshättorna ser också till så att dina livsmedel inte torkar ut, utan istället bevaras och hålls fräscha och utsökta. 

Dessutom kan du använda skydden flera gånger och behöver inte slänga dem efter en användning. Inte nog med att de passar de flesta behållare oavsett storlek, de är också enkla att rengöra och återanvändningsbara. Så, nu kan du med samma skydd enkelt bevara frukt fräsch om och om igen. 

Tillåt frukt och grönsaker att mogna helt

En särskild fördel med Toppits® överdragshättor är att de kan användas för att hjälpa frukt och grönsaker att mogna. Äpplen, aprikoser, avokado, bananer, päron, persikor, kiwi, mango, apelsiner, passionfrukt, plommon och tomat passar perfekt för denna mognadsprocess. 

Den avgörande faktorn för hur mognaden ser ut för de frukter och grönsaker som nämnts ovan är deras "utsläpp" efter att de plockats eller skördats. 

Å ena sidan släpper de ut en färglös, doftande etylengas. Å andra sidan absorberar de denna gas på nytt och bearbetar den igen. Detta skapar en process som gör att frukten fortsätter att mogna även efter att den skördats.

Det är därför bananer kan mogna snabbare om du förvarar dem tillsammans med tomater då de släpper ut mycket mycket av denna etylengas. Förvara allt säkert och hygieniskt under ett Toppits®-skydd så att du alltid har ett fräscht snack eller mellanmål nära.

Om du önskar att förlänga mognadsprocessen för en speciell sort av frukt eller grönsak bör du förvara dem separat, och helst i ett annat rum. Gasen etylen has ungefär samma täthet som luft, så den sprider sig i hela rummet. Därför spelar det ingen större roll och du förvarar maten högre upp eller lägre ner i kylen. 

Skilj dina frukter och grönsaker åt, förvara dem i olika behållare och täck med Toppits®-överdragshättor - snabbt och enkelt!

Mer inspiration

Färska örter och kryddor från trädgården (eller butiken) ger sommarens rätter ljuvliga dofter och smaker. Men hur får jag dem att hålla längre? Vi ger dig tips för optimal förvaring!

När höstsäsongen återigen är här, står pumpa högt upp på inköpslistan. För att du ska kunna släppa loss din kreativitet i köket, visar vi dig olika sätt att frysa in höstgrönsaken, så att du alltid har den till hands för olika pumparecept.

Oavsett om du använder den som garnering, i en sallad eller i en smoothie - spenat är nyttigt OCH gott. Med våra tips och tricks kan du förvara den på bästa sätt och hålla den fräsch längre.

Relaterade produkter

Beeswax-överdrag

Toppits® Beeswax-överdrag - tack vare bina. I bikupan ger deras vax skydd och stabilitet - fördelar som även våra bivaxövedrag ger. Toppits® ...

Plastfolie extra bred

Stor fräschhet för mat på stora fat, tallrikar och skålar. Med Toppits® extra breda plastfolie på 44 cm täcker du enkelt större ytor utan problem. Att ...

Zipper® återförslutningsbar plastpåse

Den återförslutningsbara plastpåsen Zipper® - nu tillverkad från 70% återvunna resurser - från Toppits® håller tätt i väska, kyl och frys. Den ...

Ugns-, grill- och frysfolie

Med ett drag kan du enkelt och säkert täcka stora tallrikar, bakplåtar och behållare med den formbara ugns- grill och frysfolien från ...