Kan bakplåtspapper brinna?

Toppits® bakplåtspapper är tillverkat av råvaror från naturen, vilket innebär att bakplåtspappret i grunden består av ett brännbart material. Detta betyder dock inte att bakplåtspappret börjar brinna så fort du stoppar in det i ugnen - det är ju trots allt gjort för att användas just där.

Använd naturligt bakplåtspapper i ugnen

Om det används på rätt sätt kan bakplåtspapper användas i ugnen utan problem. Pappret tål höga temperaturer, och är värmetåligt upp till 220° C.

Placera bakplåtspappret korrekt

Om bakplåtspappret inte är ordentligt fäst eller placerat på ugnsplåten eller i bakformen kan det komma i kontakt med värmeelementen i taket eller på väggarna av ugnen, och pappret kan därmed antändas. Tack vare det innovativa bakplåtspappret från Toppits® med sin glidfria undersida kan bakplåtspappret förhindras att glida rundor och hamna snett.

Dessutom bör du, vid tillagning eller bakning i ugn, säkerställa att bakplåtspapprets hörn inte kan böjas uppåt, vilket kan ske när luften cirkulerar i en varmluftsugn.

Du kan såklart enkelt klippa bakplåtspappret på rulle i lämplig storlek så att det passar form eller plåt och allt stannar på sin plats.  Oavsett om du använder Toppits® bakplåtspapper på rulle eller i förskurna ark kan du vara säker på att den glidfria undersidan ger bästa resultat för din matlagning och bakning. 

Inget bränner fast på bakplåtspappret

När du ska använda bakplåtspapper är instruktionerna på förpackningarna ett effektivt hjälpmedel för korrekt och riktigt användning. Till exempel kan du här se till vilken temperatur pappret är värmetåligt. Tänk på att slänga bakplåtspappret efter att du använt det, eftersom pappret kan vara för torrt för en andra användning vilket innebär en högre risk för antändning.

Om du följer de instruktioner som anges kan bakplåtspappret, tillverkat av naturliga råvaror, användas på bästa möjliga sätt för att baka kakor, bröd, pizzor och många andra favoriträtter i ugnen.

Rekommenderade produkter