startsida > Promotions > Hållbarhet

Hållbarhet

Användbara & hållbara hushållsprodukter - på flera nivåer

Färskhållning, infrysning, bakning, matlagning, förvaring och transport – Toppits® praktiska produkter kan verkligen hjälpa till i vardagen. Men, vi vill inte enbart hjälpa dig med att ta hand om livsmedel på bästa sätt – för oss är vår påverkan på miljön minst lika viktig. Vi jobbar därför intensivt med att förena användbarheten och hållbarhet för våra produkter. Det är flera olika delar som innefattas i detta arbete: att minska på matsvinnet är givetvis en. En tredjedel av de livsmedel som produceras i världen hamnar i soppåsen, och så får det inte fortsätta. Genom att förlänga hållbarheten på matvaror med hjäp av Toppits®-produkter hjälper vi till att spara mat och undviker onödigt matsvinn. Våra tips och råd hjälper dig förvara dina matvaror på rätt sätt – oavsett om de ligger i kylen eller frysen.

05. Maj 2022, 14:25

VILKA VI ÄR OCH VÅRT MÅL

Bra produkter kräver bra material. Från aluminiumfolie och bakplåtspapper till plast: endast det absolut bästa är gott nog för vårt breda sortiment. Toppits® bakplåtspapper exempelvis är framställt av förnybara råmaterial. Och våra plastprodukter?

Syntetiska material – det vi kallar plast – har blivit något som utgör en stor del i många av alla de produkter vi använder varje dag. Detta beror på materialets unika egenskaper: det är lätt, flexibelt, formbart och mycket slitstarkt. Plast är således en användbar uppfinning, men det är samtidigt mycket viktigt - precis som med många andra material - att tänka på hur den används och hur avfallet tas omhand. I denna process vill vi ta vårt ansvar genom att optimera alla delar i Toppits®-produkternas livscykel. Det baseras på ”de fyra R-principerna”: redesign, reduce, reuse och recycle.

REDESIGN: Omforma. 

Det första steget mot en ökad nivå av hållbarhet börjar i själva grundidén: vårt mål är att 2025 enbart använda återvunna eller förnybara råmaterial i våra produkter och förpackningar. För att nå dit krävs framförallt en sak: omformning! Detta är något vi behöver applicera på såväl våra distributionskedjor som på våra produkter, utan att vi givevis tummar på produkternas höga kvalitet eller användbarhet. Vi har redan kommit en bra bit på vägen: idag tillverkas vår plastfolie, Zipper® återförslutningsbara plastpåsar, fryspåsar, istärningspåsar och SafeLoc®-påsar med dubbelförslutning av 70% återvunna resurser!

För att omsätta ord till handling följer vi tillsammans med våra råvaruleverantörer den så kallade massbalansmetoden, vilket innebär att vår plast framställs av förnyelsebara eller återvunna råmaterial. Vill du läsa mer om denna metod? Läs mer här.

REDUCE: Minska. 

En minskad resursförbrukning betyder en förminskad belastning på miljön. Därför kommer vi fram till 2025 att optimera samtliga processer – från leveranskedja till produktion – så att vi steg för steg minskar förbrukningen av våra resurser. Kvaliteten på våra produkter påverkas såklart inte av detta - den kommer givetvis vara lika hög som tidigare.

REUSE: Återanvänd.

Den idealiska lösningen: att produkterna är av högsta kvalitet samtidigt som de är miljövänliga. Ett led för oss i detta är att utöka vårt sortiment av återanvändningsbara produkter! De flesta av våra produkter går redan att använda flera gånger om: vår plastfolie, fryspåsar och de återförslutningsbara Zipper®-påsarna. Nu kan du till och med rengöra dessa mångsidiga påsar i diskmaskinen! Dessutom finns sedan en tid tillbaka Toppits® återanvändningsbara Beeswax-överdrag i vårt sortiment - läs mer om dessa flexibla och hållbara wraps här.

Nyaste tillskottet i vårt sortiment: Toppits® Stretch Tops! Våra praktiskta, smidiga och töjbara hättor i silikon gör att du kan hålla din mat fräsch och färsk enkelt och länge.

RECYCLE: Återvinn.

100% cirkularitet - det vill vi uppnå till 2025. I en så kallad cirkulär ekonomi uppstår det inget avfall, eftersom att både produkter och förpackningar kan återintegreras i produktionskretsloppet. Vad det 100% cirkulära målet i detalj betyder för oss, kan du läsa om här. Vi har redan kommit en bra bit på vägen mot detta mål, då våra Toppits®-produkter redan idag till största delen är återvinningsbara. Inom de närmsta åren satsar på att öka antalet cirkulära produkter, för att slutligen enbart ha återvinningsbara eller komposterbara produkter. Återvinningsindustrin arbetar ständigt med förbättringar och optimeringar – vi backar upp denna process via samarbeten, vårt medlemskap i olika intressegrupper och involvering i projekt. Mer information om återvinning hos Toppits® finns här.

Vi har redan startat vår resa mot mer hållbarhet och ser med glädje fram emot att steg för steg ta oss närmare vårt mål. Till dess medverkar våra återanvändbara produkter och produkterna tillverkade med en andel av återvunna och förnybara resurser till detta viktiga arbete. Lika viktig är vår beprövade Toppits®-kvalitet som garanterar lång hållbarhet på matvarorna!

Här finns en översikt över hela vårt sortiment.

Mer inspiration

Zucchini smakar toppen fylld, i soppor, wok eller som grönsaksspagetti: zoodles! Köpte du för mycket? Frys in!

Soulfood-grönsakssoppa – med bara några få handgrepp kan soppgrönsaker frysas in. Så kan du använda dem för att laga din favoritsoppa snabbt och enkelt.

Håller du dig frisk med hjälp av hälsosamma juicer, men låter fruktköttet hamna i soporna? Använd de vitaminrika resterna med våra tips!