startsida > Tips & Tricks > Frysa in rabarber - på rätt sätt
print

Frysa in rabarber - på rätt sätt

Förläng rabarbersäsongen till kallare månader och frys in de krispiga, smakrika stjälkarna

Visst är rabarber en allroundare? Den är perfekt för kompott, i kakor och tårtor, som saft, i en kryddig chutney eller som en väldigt söt sylt! Visste du förresten att rabarbern trots sin syrliga, söta smak inte är en frukt utan en grönsak? Nu vet du! Om du inte bara vill äta de goda grönsakerna som lätt tar över ett helt grönsaksland när de är i säsong, se till att frysa ner en omgång. Så att du har till bakning och matlagning under de kallare, mörkare månaderna. Med vårt tips lär du dig att frysa in rabarber på rätt sätt - så är det rabarbersäsong hela året!

21. Maj 2020, 09:31 Uhr
Frysa in rabarber med Toppits fryspåsar

Vad du behöver för att frysa in bananer:

Infrysning av rabarber - steg för steg:

1. Putsa rabarber

Ta bort bladen, hårda ändar och torra/bruna fläckar. Tvätta sedan rabarberstjälkarna noggrant och låt dem lufttorka ordentligt på en handduk, eller torka helt enkelt dem med handduken.

2. Skär rabarber i bitar

    Skär rabarberstjälkarna i bitar. Om de är trådiga, dra bort dessa - det är nämligen onödigt att skala rabarbern helt.

      3. Frys in rabarber

      Lägg dina färdigskurna rabarberbitar i en Toppits® fryspåse, töm på överflödig luft och förslut med en frysklämma. Fryst rabarber kan förvaras i upp till 10 månader. Så att rabarbern i frysen inte glöms bort, påminner Toppits® Foodsaver-app dig om de livsmedel du stoppat i frysen. Så använder du rabarbern i god tid!

      4. Använd fryst rabarber

      Det finns mycket du kan använda rabarber till: gör till kompott eller sylt, använd i kakor eller i matlagning.. Om kakan ska bakas kan rabarberen ibland användas fryst, även utan att tina. Det finns en särskilt god rabarberpaj med ett tjockt, krispigt täcke av smördeg vi kan tipsa om..

      Frys in rabarber med Toppits fryspåsar

      Rekommenderade produkter

      Mer inspiration

      Vår kära morot - rotfrukten som passar både för sött och salt. Förvara i skafferi eller kylskåp - och såklart går dem även bra att frysa in. Vi ger dig tips på hur!

      Extrapris på smör? Slå till! Du behöver inte använda hela biten direkt. Kanske blir det örtsmör över vid grillningen? Inga problem - frys in och använd senare.

      Bakade bullar och färskt bröd utan lång jäsning - tack vare frysen