startsida > Tips & Tricks > Frysa in zucchini - på rätt sätt
print

Frysa in zucchini - på rätt sätt

Zucchini smakar toppen fylld, i soppor, wok eller som grönsaksspagetti: zoodles! Köpte du för mycket? Frys in!

Från juli till oktober kan "amatörbönder" skörda härligt krispig och milt aromatisk zucchini i sina grönsaksland - både i trädgård och på balkong. Att odla zucchini är tacksamt: skörden är ofta riklig! Så, när du står där med dina många zucchinis är det dags att bestämma vad som ska göras med den goda grönsaken från pumpafamiljen. Kan du frysa in zucchini? Såklart - utan svårigheter! Vårt tips gör det enkelt.

11. Maj 2020, 09:51

Vad du behöver för att frysa in zucchini:

Infrysning av zucchini - steg för steg:

1. Använd zucchini storlek mindre

Zucchini som är mindre innehåller också en mindre mängd vatten, och passar därför bättre att frysa in. De med mindre vatteninnehåll håller sig krispiga även efter de legat i frysen, och är perfekta att slänga i stekpannan. En god grönsaksgryta kanske?

2. Skölj och skär zucchini

Tvätta zucchinin, torka dem och skär av ändarna. Skär sedan zucchinin i kuber eller skivor. Zoodles, det vill säga zucchini i form av spaghetti, är tyvärr inte lämpliga för frysning.

3. Salta zucchini

Lägg zucchiniskivorna eller kuberna i en sil. Strö 2-3 nypor salt på varje skiva eller bit. Vänta cirka 15 minuter och badda av vattnet med en köshandduk. Saltet tar bort vattnet från zucchinin, så att den behåller sin spänst.

4. Frys zucchini

Lägg den förberedda zucchinin i en lämplig Toppits® fryspåse och pressa ut luften. Stäng frysväskan med en Toppits®-förslutningsklämma. Nu är zucchinin redo för frysen!

5. Hållbarhet för zucchini i frysen

Fryst zucchini kan förvaras i hela 8 månader i frysen. Och, för att zucchinibitarna eller skivorna i frysen inte ska glömmas, påminner Toppits® Foodsaver-app oss om att tina grönsakerna i god tid. På tal om tining: den frysta zucchinin kan läggas direkt i kastrullen eller stekpannan där den tinar snabbt igen genom stekning, kokning eller sjudning.

Frys in zucchini med Toppits fryspåsar

Rekommenderade produkter

Mer inspiration

Köttfärs kan givetvis frysas in för att hålla längre. Vårt tips berättar hur korrekt infrysning fungerar och hur länge fryst köttfärs håller sig fräsch.

Innan de övermogna bananerna slängs i papperskorgen räddar vi dem och stoppar dem i frysen. Mogna bananer är perfekta för glass, smoothies och muffins. Sluta släng, var svinnsmart - det är vårt motto!

Vi visar dig steg för steg hur du fryser in och tinar upp kantareller, champinjoner och andra goda svampar på rätt sätt.