Tips och råd för att förvara livsmedel och minska matsvinn

Toppits® produkter hjälper till att bevara och färskhålla maten och ger den längre hållbarhet. Vi tipsar även om hur du förvarar maten på rätt sätt och hur du förlänger hållbarheten på grönsaker, kött och liknande, för att hjälpa dig att undvika och minska på matsvinn. Våra recept till exempel innehåller många tips på matlagning baserade på matrester.

Hur hjälper Toppits® till att spara och ta vara på mat?

På vår "tips & tricks"-sida finns en hel del tips och artiklar som hjälper dig undvika och minska på ditt matsvinn. Många av våra artiklar handlar om att frysa ned och förvara mat i frysen för absolut längsta hållbarhetstid, men vi tipsar också om hur du förlänger livslängden på mat du förvarar i kylen. Oavsett placering är en sak säker: vid korrekt förvaring håller maten väldigt mcket längre, och du slipper slänga mat i onödan. Med rätt kunskap kommer du att kunna spara en hel del mat och förvandla vissna grönsaker till goda juicer eller smakrika grytor. Klicka här för våra tips & tricks!

Undvik matsvinn med Toppits® Foodsaver-appen

Att frysa mat är ett idealiskt sätt att spara lagad mat, frukt och grönsaker. Dock vara ingenting för evigt - inte ens i frysen. Få full koll på din frys med Toppits® Foodsaver App - den hjälper dig att hålla reda på vad som finns i frysen så att ingenting glöms bort och maten inte behöver slängas. Med den kostnadsfria Foodsaver-appen får du en full överblick av vad du har i frysfacken, vilken mängd och hur länge de håller sig fräscht innan det bör tillagas. Du kan också aktivera notiser som meddelar dig när det senast är dags att tina livsmedlet innan det börjar tappa smak. Tillsammans med Toppits® fryspåsar och 1L SafeLoc® fryspåsar med förtryckta färskhetskoder skapar Foodsaver-appen ett oslagbart team mot matsvinn.

Spara övermogen frukt med enkla knep

Särskilt varma sommardagar kan övermogen frukt snabbt bli dålig och måste slängas. Men, med enkla knep kan saftiga bär, goda meloner och andra frukt och bär räddas innan det är för sent! De flesta frukter kan förvaras frysta i upp till ett år - så att du kan njuta av deras goda sötma även på vintern. Alla våra tips för att frysa in färsk frukt hittar du här.

Rekommenderade produkter