startsida > Campaigns > Hållbarhet

Hållbarhet

Hushållsprodukter som gör vardagen enklare

Att hålla livsmedel fräscha, frysa in, baka, tillaga och transportera – med sitt breda sortiment erbjuder Toppits® praktiska hjälpredor till hemmet. Självklart tar vi hållbarhet och återvinning på stort allvar: vi arbetar intensivt med att minska våra produkters miljöpåverkan samtidigt som vi är noggranna med att bibehålla deras funktion och prestanda.

02. Juli 2020, 14:00 Uhr

Plast – ett fantastiskt material som vi måste använda mer hållbart

Det är svårt att föreställa sig livet utan plast. Plast finns överallt – i allt från bärkassar till telefoner och cykelhjälmar. Plast är ett unikt material: lätt, flexibelt, formbart och med en väldigt lång livscykel. Plast har egenskaper som andra material endast kan uppnå genom en större total miljöbelastning, och i många fall går plasten inte att ersätta med ett likvärdigt material.

För att inte vara en del av problemet, utan en del av lösningen, tar vi vårt ansvar och är redan på rätt väg.

Vad gör vi redan i dag och vad kommer vi att göra i framtiden?

Det handlar inte om att finna en universallösning. I stället arbetar vi på alla fronter och med alla delar av produkternas livscykel. Varje dellösning tar oss ett steg framåt och blir en del av vägen framåt för långsiktig hållbarhet. Hållbarhetsarbetet vilar på fyra grundpelare: Redesign – Minskning – Återanvändning – Återvinning. Vad innebär då detta i detalj?

Redesign

Vårt mål är att vid 2025 enbart använda återvunnet eller förnybart råmaterial i våra produkter och förpackningar. För att nå dit måste vi omstrukturera vår leverantörskedja, och även delvis ändra på produkternas utformning. Denna förändring ska ske utan att tumma på den höga kvalitet och användarvänlighet våra produkter har och våra kunder alltid har kunnat förvänta sig av oss.

Minskning

Vårt mål för 2025 är att gradvis minska, eller om möjligt helt utesluta, användning av olika resurser i våra leverantörskedjor och vår produktion, samtidigt som vi bibehåller kvalitén på våra produkter. För att nå dit arbetar vi intensivt med såväl förbättring av processer och metoder i våra leverantörskedjor som med effektivisering av våra produktionsanläggningar.

Återanvändning

Plastfolie, fryspåsar, Zipper®-påsar.. Våra produkter kan i många fall användas flera gånger. Vi kommer i framtiden fortsätta att utöka vårt sortiment av återanvändbara produkter, eftersom att de ofta, men inte alltid, är ekologiskt hållbara. Vårt mål är att alltid erbjuda det bästa alternativet för såväl konsument som miljö.

Återvinning

För många av våra produkter har vi redan skapat rätt förutsättningar: i dagsläget är de flesta av Toppits® produkter återvinningsbara. 2025 kommer vi endast att tillverka återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara produkter.

Vårt hållbarhetsmål är en helt cirkulär ekonomi. 2025 kommer vi att öka återvinningsgraden ännu mer, där vi hjälper till att skapa en cirkulär ekonomi där ingenting kastas bort utan allt kan användas.

Det som redan fungerar bra för glas och papper kan vi också få att fungera för plast. Uttjänta plastprodukter är en värdefull råvaruresurs – alldeles för värdefull för att gå till sopförbränning. Återvinningsindustrin arbetar intensivt med utveckling av förbättrade lösningar. Genom våra samverkansprojekt och medlemskap i samarbetsorganisationer kommer vi att fortsätta bidra till utvecklingen av en cirkulär ekonomi.

Minskat matsvinn

Våra produkter har i dag en mycket viktig funktion: att minska matsvinnet. Med hjälp av våra produkter och våra tips och tricks kan konsumenter hålla livsmedel fräscha under en längre tid, så att inget behöver gå till spillo.

En tredjedel av världens samlade livsmedelsproduktion hamnar i soppåsen. Det är ett fruktansvärt slöseri! Med våra produkter kan livsmedel bevaras längre. Vi delar med oss av tips om korrekt livsmedelsförvaring och visar även hur hållbarheten för grönsaker, kött och andra matvaror kan förlängas. Våra recept slutar inte där måltiden börjar, utan inkluderar alltid tips på hur resterna kan sparas och användas.

Vår gratisapp ”Foodsaver” säkerställer att inget blir liggande bortglömt i frysen - och det är så enkelt att komma igång! Med hjälp av färskhetskoder på våra fryspåsar och fryspåsar med dubbelförslutning (Safeloc®) registrerar du dina livsmedel i appen så att du har koll på när det är dags att tina, och använda, dina livsmedel igen. Enkelt och smidigt. Läs mer här!

Mer inspiration

Köttfärs kan givetvis frysas in för att hålla längre. Vårt tips berättar hur korrekt infrysning fungerar och hur länge fryst köttfärs håller sig fräsch.

Zucchini smakar toppen fylld, i soppor, wok eller som grönsaksspagetti: zoodles! Köpte du för mycket? Frys in!

Bakade bullar och färskt bröd utan lång jäsning - tack vare frysen