startsida > Tips & Tricks > Frysa in banan - på rätt sätt
print

Frysa in banan - på rätt sätt

Innan de övermogna bananerna slängs i papperskorgen räddar vi dem och stoppar dem i frysen. Mogna bananer är perfekta för glass, smoothies och muffins. Sluta släng, var svinnsmart - det är vårt motto!

Åh nej.. Bananer som snabbt blir bruna, och liknar randiga tigrar bara några dagar efter du köpt dem? Vi känner igen det. Men, släng inte - frukten är fortfarande alldeles för bra för att kasta bort! Att frysa in bananerna fungerar hur bra som helst. Några små knep från oss hjälper dig att ta vara på den energigivande frukten på bästa sätt.

14. Maj 2020, 15:04

Vad du behöver för att frysa in bananer:

Infrysning av bananer - steg för steg:

1. Förbered bananer

Bananer bör inte frysas med skalet på, eftersom de förvaras bäst utan denna. Skär den skalade bananen i skivor och placera bitarna skiva för skiva på en tallrik eller en liten bricka. Pressa lite citronsaft över skivorna om du vill, annars kommer bananerna att ändra färg.

2. Frys in bananer

  För att det ska vara lättare att ta bort bananskivorna från påsen efter de varit i frysen, bör du ha frusit dem kort innan den längre förvaringen i frysen. Lägg tallriken eller brickan med bananskivorna i frysen i cirka 1 timme, därefter kan du flytta över de "förfrysta" skivorna till lämplig fryspåse. Efter att du lagt i skivorna, ta bort luften från Toppits® SafeLoc®-påsen och försegla den lufttätt. Bananerna är nu redo för en längre vistelse i frysen.

  Det går att hoppa över steget där du lägger skivorna på en tallrik och låter skivorna frysas innan du lägger dem i en fryspåse, men risken är då att skivorna fastnar i varandra.

   3. Hållbarhet för bananer i frysen

   Frysta bananer kan förvaras i frysen i upp till 2 månader. Så att bananerna i frysen inte glöms bort, påminner Toppits® Foodsaver-app dig om de livsmedel du stoppat i frysen. Så att du använder bananerna i god tid.

   4. Använd frysta bananer

   Frysta bananskivor kan användas för smoothies eller glass utan att de behöver tinas - fryst banan ger en härlig krämighet och kylighet. Mixa snabbt och enkelt bananskivorna med resterande ingredienser. För andra recept (som addering i muffins, topping på smoothiebowl etc.) bör bananerna tinas försiktigt i kylen eller vid rumstemperatur innan användning. 

   Frys in bananer med Toppits fryspåsar

   Rekommenderade produkter

   Mer inspiration

   Oavsett om du använder den som garnering, i en sallad eller i en smoothie - spenat är nyttigt OCH gott. Med våra tips och tricks kan du förvara den på bästa sätt och hålla den fräsch längre.

   Fryst tofu håller inte bara längre, utan lämpar sig även bättre för marinad. Så här funkar det.

   Vi visar dig hur du i några få steg fryser in kycklingköttet rätt, så att du alltid har en bit redo när du blir sugen på en kycklingrätt.