startsida > Tips & Tricks > Frysa in smör - på rätt sätt
print

Frysa in smör - på rätt sätt

Extrapris på smör? Slå till! Du behöver inte använda hela biten direkt. Kanske blir det örtsmör över vid grillningen? Inga problem - frys in och använd senare.

Smör är nyckeln till att lyckas med väldigt många rätter - det gör dessutom en stor skillnad i bakning. Vi använder det för stekning, brer det på bröd eller blandar ett kryddig örtsmör till det grillade. Att alltid ha smör i hushållet - det är en varm rekommendation. Och bäst av allt: smör går perfekt att frysa in. Oavsett om du fryser in det i små portioner, som en hel bit eller som en aromatisk variant med örter. Våra tips förklarar hur du enkelt fryser in smör och hur du på så sätt förlänger dess hållbarhet.

12. Maj 2020, 10:52

Vad du behöver för att frysa in smör:

Infrysning av smör - steg för steg:

1. Portionera och dela smör

Placera smöret i en lämplig Toppits® fryspåse. Hela eller halva bitar smör kan du, när du lägger det i påsen, behålla i smörets ytterförpackning. Dra ut luften ur påsen och försegla fryspåsen lufttätt - smöret är redo för frysen.

2. Hållbarhet för smör i frysen

Fryst smör kan förvaras i frysen i 9 månader. Och, så att du inte glömmer smöret i frysen: ladda ner Toppits® Foodsaver-app så har du koll på vad du har i frysfacken - och appen kan till och med påminna dig om när det är dags för upptining innan smöret blir för gammalt.

3. Använd fryst smör

  Smöret måste tinas före användning. Lägg smöret på en tallrik och låt det tina i kylen eller vid rumstemperatur. Efter upptining kan smöret användas som vanligt för bakning, stekning eller som den bästa basen för pålägg på din nyrostade macka.

  Frys in smör med Toppits fryspåsar

  Rekommenderade produkter

  Mer inspiration

  Vi visar dig hur du i några få steg fryser in kycklingköttet rätt, så att du alltid har en bit redo när du blir sugen på en kycklingrätt.

  Blev det färsk jäst över från senaste bakningen? Inga problem. Det är lätt att frysa in och tina upp jästen, så att du kan använda den nästa gång du ska baka. Vi visar dig hur du gör.

  Vad är i det närmaste ett måste på grillpartyt? Örtsmör såklart! Till grillade grönsaker, kött eller som pålägg på baguetten – vi visar dig hur du gör den här klassikern själv och fryser in den.