startsida > Recept > Muslibars
print

Muslibars

Snabb bakning som ger snabb energi - hemgjorda, supergoda bars med choklad!

Ringlade med choklad, och vi vet vad som finns inuti: en härlig blandning av mandel, havregryn, frön, jordnötssmör, lönnsirap och lite kanel. Barsen är så goda att vi rekommenderar dig att göra dubbel sats direkt - 8 bars räcker inte långt.. Perfekt som mellanmål, innan träning, som snacks.. 

Ingredienser

för 8 portioner
100  g jordnötssmör
35  g kokosfett
50  g lönnsirap
50  g linfrön
50  g fiberhavregryn
  tsk kanel
1  msk chiafrön (ca 10g)
75  g rostad mandel
50  g mörk choklad
2  msk lönnsirap
Förberedelse
20 min + 4 timmar i kyl
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Fyll en braspanna med Toppits® bakplåtspapper. Skär diagonalt i hörnan av pappret så blir det lätt att få plats med det i pannan. 

Steg 2:

Värm 100 g jordnötssmör, 50 g lönnsirap och 35 g kokosfett i en kastrull på låg värme tills ingredienserna är flytande och lätta att röra om.

Steg 3:

Blanda 50 g krossade linfrön, 50 g havregryn, 1,5 tsk kanel och 1 msk chiafrön och tillsätt till jordnötssmörblandningen. Blanda väl med en träsked. Hacka 75 g rostade mandlar grovt och rör i hälften - resten kommer att behövas senare.

Steg 4:

Lägg müslibarblandningen i braspannan klädd med Toppits® bakplåtspapper. Tryck fast smeten i botten av formen med händerna eller en matsked och låt blandningen härda i 30 minuter i kylen.

Steg 5:

Efter 30 minuter, lägg 2 msk lönnsirap i en kastrull och koka upp. Avlägsna omedelbart från värmen och pensla på müslibaren med en pensel. Strö de återstående hackade mandlarna ovanpå, tryck lätt för att få dem att fästa, och kyl barsen igen en kort stund.

Steg 6:

Hacka cirka 50 g mörk choklad och smält i ett vattenbad. Ta bort müsliblandningen från formen med Toppits® bakplåtspapper. Drizzla den smälta chokladen över ytan av granolabarsen med en sked. Skär blocket i åtta müslibars med en kniv och kyl i minst 3 timmar, helst över natten.

Tips!

Vattenbad - så fungerar det: Ta fram en liten och en större kastrull. Fyll den större kastrullen till ungefär 1/4 med vatten och sätt den på spisen på medelhög värme. Placera den lilla kastrullen i den större. Se till att vattnet inte kan rinna över i den lilla kastrullen utan att den lilla kastrullens botten är i eller vidrör vattnet. Lägg den hackade chokladen i den lilla kastrullen och smält - rör om ibland. Låt svalna något.

Bästa till rester!

Muslibarerna förblir saftiga och krispiga i kylen i minst 1 vecka (om de inte äts i förväg..). Täckta med Toppits® aluminiumfolie eller Toppits® plastfolie, skyddas de också från eventuella kylskåpsodörer.

liknande recept

Fantastiskt frasig vegansk maräng fylld med äggfri lemoncurd

Julgransbrownies 25.11.2019

Kletiga, ljuvliga och juliga

På jakt efter den perfekta påskpresenten? Vi har en god (bokstavligen) idé! Använd överblivna, trötta morötter och baka en god minikaka i glas. Täck den med bakplåtspapper eller med ett bivaxöverdrag.