startsida > Recept > Fryst bärtårta med knäckigt kaktäcke
print

Fryst bärtårta med knäckigt kaktäcke

Perfekt svalkande efterrätt för varma sommardagar

Denna glasstårta ser inte bara fantastisk ut - den smakar också gudomligt. Och, du behöver definitivt inte vara en proffsbagare för att lyckas - så länge du får rätt på infrysningen kan ingenting gå fel! Förresten: tårtan är inte ens bakad, bara fryst.

Att dekorera med bär - björnbär, blåbär, hallon - tar tårtan till en ny nivå, men givetvis går det lika bra med annan frukt, till exempel aprikos, persika, krusbär och vindruvor. Se till att dela de större frukterna i mindre bitar, så kan du använda dem på samma sätt som du dekorerar med bär.

Ingredienser

för 8 portioner
350  g vispgrädde
550  g yoghurt (3,5%)
1  st vaniljstång
90  g socker
1  st citron
400  g frysta bär (100 g till dekoration)
200  g havrekex
Förberedelse
1 h
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Krossa havrekakorna - prova att hälla i dem i en Toppits®-fryspåse och kavla över så slipper du smulor. Smält smöret i en kastrull och mixa sedan detta med de krossade kakorna. Ta fram en springform och täck botten med Toppits® bakplåtspapper, lägg ett jämnt lager av kakblandningen i botten och tryck hårt så att det bildar tät massa.

Steg 2:

Blanda yoghurten med socker, vaniljstång och citron. Vispa grädden tills att den stelnat och vänd in den under yoghurtblandningen.

Steg 3:

Blanda 300 g frysta bör med yoghurten. Sätt hälften i kylskåpt, och sprid den andra halvan över kakbottnen i springformen i ett jämnt täcke. Lägg i frysen i en timme. Ta ut tårtan, sprid resten av yoghurtmixen på tårtan och ställ in i frysen över natten.

Steg 4:

När det är dags att avnjuta den fräscha tårtan tar du ut den 10 minuter innan servering. Lossa formen, ta ut tårtan och dekorera med cirka 100 gram bär - eller exakt så mycket bär som du vill. Här finns det inget som heter lagom!

Fryst bärtårta med knäckig botten av kakor

liknande recept

Pannkaksmuffins - enkelt och kladdfritt med Toppits®

Bärpizza 22.06.2020

För födelsedagar och fest, som dessert, snacks eller ett snabbt alternativ till bärpaj

Påskmuffins 02.04.2020

Fina muffins med sockersöta kaninöron av marshmallows