startsida > Produkter > Beeswax-överdrag

Beeswax-överdrag

Hållbar fräschhet med Toppits® Beeswax-överdrag - kan återanvändas upp till 500 gånger

Toppits® Beeswax-överdrag - tack vare bina. I bikupan ger deras vax skydd och stabilitet - fördelar som även våra bivaxövedrag ger. Toppits® Beeswax-överdrag är gjorda av organiskt bivax, ekologisk bomull, traditionellt skördad furuharts och tillverkas i Tyskland. Tack vare råmaterialens antibakteriella egenskaper och överdragens följsamma formbarhet förblir maten fräsch längre - helt naturligt. Och bäst av allt: Toppits® Beeswax-överdrag kan återanvändas upp till 500 gånger! Detta gör dem till ett särskilt miljövänligt alternativ för färskhållning och skydd av mat.

Fräsch sallad med jordgubbar

Fördelar med Toppits® Beeswax-överdrag

 • checkFör att täcka, skydda och hålla frukt, grönsaker, bröd och färdiga rätter färska och fräscha
 • checkAntibakteriella egenskaper tack vare naturliga råvaror
 • checkÅteranvändbar upp till 500 gånger
Mamma och barn i köket med jordgubbar

Förpackningsstorlekar

 • Beskrivning
  Innehåll
  Format
 • Beeswax-överdrag
  2 överdrag
  20 x 20 cm (M) + 20 x 20 cm (L)

HUR DU ANVÄNDER TOPPITS® BEESWAX-ÖVERDRAG

TIPS FÖR ANVÄNDNING AV TOPPITS® BEESWAX-ÖVERDRAG

Hur du använder beeswax

Genom värmen från dina händer gör du Toppits® Beeswax-överdrag flexibla och formbara, perfekt för att antingen täcka tallrikar eller skålar eller för att packa och förvara frukt, grönsaker, bröd eller mackor. Såklart håller även delad eller skuren mat, som exempelvis gurkskivor, sig fräsch länge. Toppits® Beeswax-överdrag kan inte bara användas i kylen utan till och med i frysen.

Hur du tar hand om dina beeswax-överdrag

För att bevara de naturliga och skyddande egenskaperna hos överdragen, skölj dem smidigt med kallt vatten efter användning och låt dem sedan lufttorka. Om överdragen blivit ordentligt smutsiga kan du också använda ett milt rengöringsmedel för att få bort fläckarna. Se till att inte lägga överdragen för torkning på ett element eller i solen, eftersom att temperaturer över 30°C skadar vaxet.

För att fräscha upp bivaxets klibbiga och limmande egenskaper - och för att ta bort veck eller rynkor - kan du lägga överdraget i ugnen. För att göra detta placerar du Toppits® överdrag av bivax på en ugnsplåt täckt med Toppits® bakplåtspapper. Placera plåten i ugnen i några minuter vid högst 85°C och se till att du håller koll på ugnen under tiden. På detta sätt stannar bivaxet på överdragen kvar under en lång tid - som ett naturligt skydd för att bevara fräschheten.

Ytterligare impregneringsämnen som exempelvis jojobaolja är inte nödvändiga och används därför inte i Toppits® bivax. Jojobaolja används främst vid produktion av hudkrämer och växtbaserade läkemedel. För kontakt med mat gäller principen "less is more" och just därför produceras Toppits® bivaxöverdrag utan denna ingrediens.

Vilka livsmedel bör inte beeswax-överdragen användas med?

Bivaxöverdrag är inte lämpliga för användning tillsammans med fet mat, ananas, rått kött eller rå fisk. Övriga livsmedel skyddas väl och hygieniskt i våra färgglada överdrag. Det blå- och vitrandiga överdraget som mäter 30 x 30 cm är perfekt för större skålar med sallad eller råvaror som kål och större frukter som meloner. Överdraget som är 20 x 20 cm stort skyddar med fördel mat och livsmedel storlek mindre, eller skurna grönsaker och frukt. Det kan givetvis också användas för att täcka små tallrikar eller skålar.

Mer inspiration

Har du hackat för mycket lök eller har du lök liggandes som börjar bli gammal? Frys in den! Det är både hållbart och praktiskt. Vi visar dig hur.

Färska örter och kryddor från trädgården (eller butiken) ger sommarens rätter ljuvliga dofter och smaker. Men hur får jag dem att hålla längre? Vi ger dig tips för optimal förvaring!

Med Toppits® bakplåtspapper skyddar du brödets och kakans former med stil

Relaterade produkter

Folieformar

Tillaga, frys in, värm upp och servera - med Toppits® folieformar blir matlagning och bakning enkelt.

Våra stabila folieformar av aluminium ...

Överdragshättor

Med Toppits® överdragshättor kan du vara säker på att du alltid har rätt hjälp i köket för smidig förvaring av, och säkert skydd för, ...

Zipper® återförslutningsbar plastpåse

Den återförslutningsbara plastpåsen Zipper® - nu tillverkad från 70% återvunna resurser - från Toppits® håller tätt i väska, kyl och frys. Den ...

Aluminiumfolie

Med Toppits® aluminiumfolie skyddas smaker och näringsämnen i din mat effektivt. Tack vare det dubbla vaxkakemönstret och speciallegeringen är ...