startsida > Recept > Påskmuffins
print

Påskmuffins

Fina muffins med sockersöta kaninöron av marshmallows

Bästa bakningen är den där barn kan vara med - att skapa något själv är ju det bästa de små vet! Baka enkelt saftiga, lekfulla morotsmuffins i Toppits® färgglada Flower Muffins-formar, och täck med cream cheese-frosting och kaninöron av marshmallows. Avsluta med riven kokos. Vi lovar att de kommer bli dina absoluta favoritkaninmuffins som passar perfekt i påsk!

Ingredienser

för 12 portioner
200  gram morötter
50  g valnötter
175  g mjöl
125  g farinsocker
8  g vaniljsocker
  tsk kanel
2  tsk bakpulver
1  nypa salt
180  ml solrosolja
2   ägg
2  msk mjölk
200  g färskost
50  g florsocker
12   stora marshmallows
3  msk strössel eller farinsocker
3  msk kokosflingor
Förberedelse
50 min
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Steg 1:

Förvärm ugnen till 160 grader i varmluftsugn (180 grader med under- och övervärme). Fyll en muffinsplåt med Toppits® Flower Muffins. Rengör, skala och riv 200 gram morötter. Hacka 50 gram valnötter grovt. 

Steg 2:

Blanda 175 gram mjöl, 125 gram farinsocker, 8 gram vaniljsocker, 1.5 tsk kanel, 2 rågade tsk bakpulver och en nypa salt i en bunke. Med hjälp av en elektrisk handvisp, blanda i 1.8 dl solrosolja. Rör sedan ner 2 ägg och därefter 2 msk mjölk. Vänd ner de rivna morötterna och hackade valnötterna med hjälp av en slev. 

Steg 3:

Sprid degen jämnt i muffinsformarna och sätt in dem i den förvärmda ugnen i cirka 25 minuter. Efter de bakats klart, låt dem svalna i muffinsplåten i cirka 15 minuter, ta ut dem ur plåten och låt svalna helt. 

Steg 4:

Medan du väntar på att de saftiga muffinsen ska svalna, kan du förbereda den krämiga frostingen till dina kaninmuffins. Blanda 200 gram färskost med 50 gram florsocker, och vispa noggrant men kort. 

Påskmuffins med frosting, kokos och marshmallow i Toppits muffinsformar

Steg 5:

Sprid frostingen över de nu avsvalnade muffinsen med hjälp av en Toppits®-spritspåse eller matsked. För att skapa kaninöronen, halvera varje marshmallow diagonalt med hjälp av en sax och doppa den snittade ytan i strössel eller farinsocker. Pressa ner kaninöronen i frostingen och strö över riven kokos. Nu är dina kaninmuffins klara! :) 

Morotsmuffins med dekoration av kaninöron i Toppits Flower muffins formar

Bästa till rester:

Muffinsen förvaras bäst i en lite högre kakform som täcks med Toppits® plastfolie i kylen där de håller sig fräscha i cirka 1-2 dagar.  

liknande recept

Pannkaksmuffins - enkelt och kladdfritt med Toppits®

Baguetter 18.06.2020

Frasig, fluffig och fantastiskt god - det perfekta tillbehöret vid grillning, utflykter och middagar

Frasigt goda, kalljästa vaniljfyllda bullar