startsida > Recept > Dekorera pumpasoppan - höstklassikern på ett nytt sätt
print

Dekorera pumpasoppan - höstklassikern på ett nytt sätt

Pumpasoppan är en av våra absoluta favoriträtter i höst - gott, blligt och svinnsmart. Med små medel och våra knep piffar du enkelt upp den med toppings av överblivna rester och lagar en jättegod soppa att njuta av under kalla dagar. 

Sommaren ligger bakom oss och när den nya årstiden nu kommit igång på allvar ser vi fram emot goda, värmande höstsoppor och grytor. Säsongens maträtt: pumpasoppa. Med några enkla knep kan piffar du upp receptet på denna klassiker så att soppan blir allt annat än tråkig. En smaksatt fetaost, knapriga krutonger och pumpakärnor är de hemliga ingredienserna som tar din soppa från okej til otrolig.

Ingredienser

för 4 portioner
1  liten hokkaidopumpa (500-800 gram)
1  mellanstor lök
250  ml kokosmjölk eller grädde
600  ml grönsaksbuljong
   salt och peppar
   muskotnöt
Förberedelse
1 h
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Gör såhär:

  1. Halvera pumpan och ta bort kärnor och strängar med en sked. Skär den i stora bitar. Skala och skär löken i bitar.
  2. Hetta upp lite olja i en gryta. Fräs lök och pumpabitar en stund i oljan.
  3. Häll på grönsaksbuljongen så att den täcker pumpabitarna. Tillsätt 1 tesked salt.
  4. Låt sjuda under lock i ca 20-30 minuter.
  5. När pumpabitarna är mjuka, kan du purea dem med stavmixer. Smaksätt soppan med kokosmjölk eller grädde, nymalen peppar och muskotnöt.

Piffa upp din pumpasoppa och använd överblivna rester som toppings.

Piffa upp soppan

Efter att du har lagat din goda och krämiga pumpasoppa kommer nästa steg: att smaksätta den. För att ge maträtten en extra smakdimension använder du ingredienser som du redan har hemma. Den återförslutningsbara plastpåsen Zipper® från Toppits® passar perfekt att förvara dina toppings i! Blev det lite fetaost över från gårdagens sallad? I stället för att slänga bort bitarna förvarar du dem enkelt resterna i påsen, så håller de sig fräscha och du kan snabt använda dem igen.

Bröd som har blivit lite gammalt behöver inte heller hamna i soporna, utan kan i några enkla steg göras till knapriga krutonger. De förvaras bäst i Toppits® återförslutningsbara Zipper®-plastpåsar på 3 liter som har plats för en hel del krutonger. När du piffar upp soppan med rostade pumpakärnor ser din soppa inte bara otroligt god ut - de tar även smakerna till en ny nivå. Och det bästa: du behöver inte slänga bort kärnorna.

Frys in din pumpasoppa, håll den fräsch och undvik matsvinn.

Toppits® förvaringstips

När du har ätit klart och är mätt, kan du enkelt frysa in din färdiglagade pumpasoppa och hålla den fräsch. Låt den svalna och häll det som blir över i en 3-liters SafeLoc®-fryspåse med dubbelförslutning.

Din nyttiga soppa väntar i frysen på dig och kan lätt tas fram under en kall höstkväll då du inte har lust att ställa dig vid spisen.

Och för att inte glömma bort vår höstfavorit i frysen, plockar du fram din mobil och registrerar infrysningsdatumet i din Foodsaver-app – den påminner dig om när det är dags att tina upp din frysta pumpasoppa.

liknande recept

Pumpagnocchi 10.10.2020

Små, färgglada och fina: hemgjord gnocchi på pumpa, semolina och parmesan

Äppelknyten 06.10.2020

Fruktiga äppelknyten formade som små äpplen - ljuvliga, eller hur?

Quiché med lax 25.09.2019

Enklaste rätten till minglet