startsida > Recept > Grillade bananbåtar
print

Grillade bananbåtar

Sött, varmt och oemotståndligt gott!

När laxen grillats och fläskfilén ätits upp är gästerna mätta och belåtna, men suget efter något sött finns såklart kvar. Grillkolet är fortfarande varmt, så passa på att fixa efterrätten på gallret. Denna supersnabba klassiker lagar sig själv, uppskattas av alla åldrar och du fixar den enkelt med ingredienser du ofta har hemma. Passa på att använda bananer som fått en och annan brun fläck!

Ingredienser

för 3 portioner
3   bananer
1  dl färskost
3   chokladkex
½  dl riven kokos
1  dl jordnötssmör
4   kex
1  msk jordnötter
1  msk rostade hasselnötter
   myntablad
Förberedelse
25
Svårighetsgrad

Rekommenderade produkter

Förberedelse

Förberedelse

Placera ett ark aluminiumfolie från Toppits® (vår Ugn- grill- och frysfolie passar särskilt bra för detta) på en plan yta och lägg på bananen. Se till att riva av en remsa skal på ovansidan av - det är här du lägger i all härlig choklad och annat gott. När du lagt i fyllningen, gör ett paket av folien så att bananen grillas till krämig perfektion.

Färskost- och jordnötssmörstopping

Grilla bananerna i cirka 5-10 minuter i Toppits® aluminumfolie och fyll med färskost, choklad och riven kokos eller med jordnötssmör, kex och nötter.

Chokladtopping

Fyll bananen till bredden med chokladbitar, grilla i 5-10 minuter och toppa med myntablad och rostade hasselnötter. Lyxa till det ordentligt med en rejäl kula vaniljglass vid sidan om.

Grillad banan i aluminiumfolie med choklad, hasselnötter och vaniljglass

liknande recept

Vi är överens: Pizza går alltid hem! Och om du inte har någon ugn tillgänglig, eller om du inte vill förvärma den och vänta länge, kan du också göra en läcker pizza i stekpannan.

Saftig, näringsrik och mör laxfilé med Toppits® stekpåse

Ligger det rester av blomkål och väntar på dig i kylen? Med detta recept lagar du enkelt en god och nyttig pizzavariant av dina överblivna grönsaker.