ca 40 minuter (plus 30 minuters kylning)
Difficulty
portal/pics/recept_swe/fargglada_filespett.png

Preparation

ca 40 minuter (plus 30 minuters kylning)
Difficulty
1. Skölj kalkonfilén, låt den torka och skär i lagom stora bitar. Dela paprikan, rensa, skölj och skär den i stora tärningar. Blanda matolja, 1 tsk curry, 2 tsk honung, salt och peppar. Lägg kalkonbröst, tärnad paprika och aprikoser i en Zipper® Allround-påse och tillsätt sedan marinaden. Blanda ordentligt och låt marinera i kylskåp i cirka 30 minuter.

2.Trä på kalkonbröst, aprikos och röd paprika på grillspett och tillaga mat dem med Toppits® Aluminiumfolie direkt på grillen.

3.Blanda lätt-creme fraiche och mjölk och smaka av med det som blev över från marinaden (curry, salt, peppar och honung). Lägg filéspetten på en tallrik servera med sås och knäckebröd.

Tips

Ingredienser som är marinerade kan du enkelt och säkert ta med i Zipper® Allround-påse och förbereda precis innan grillning.

Portion calculator

Ingredients for portions

Ingredienser (fyra portioner)

  • 500 kalkonbröst
  • 1 röd paprika
  • 2 matolja
  • 2-3 curry
  • 2-3 honung
  • 1-2 salt
  • nymalen peppar
  • 200 torkade aprikoser
  • 250 lätt creme fraîche
  • 4 mjölk
  • 200 knäckebröd (ost och pumpafrö)

Per Portion

  • Kalorier: 2425 kJ / 580 kcal
  • Protein :. 41,6 g
  • Fett: 10,2 g
  • Kolhydrater: 72,3 g